Descinderi la gașca de hoți ai lui Stăncioi

379

Petre Stăncioi, faimosul interlop care la începutul anilor 2000 își făcea de cap prin oraș, a intrat din nou în atenția anchetatorilor. Ieri, acesta a fost săltat de mascați și dus cu duba la Poliție, unde și-a petrecut noaptea, fiind reținut pentru 24 de ore. El este considerat capul unei bande de hoți care în ultimele săptămâni a dat mai multe lovituri la casele unor oameni cu avere din Târgu-Jiu și  împrejurimi. Avocații Dondera, care acum două săptămâni au venit acasă și și-au găsit locuința jefuită, sunt pe lista păgubașilor, la fel ca și fiica fostului primar de la Rovinari, Dorin Filip. Vila fostului edil a fost spartă chiar în noaptea de Revelion, hoții atacând atunci la fix, plecând de acolo cu ceasurile și bijuteriile fostului primar. Furat de bani a fost și un afacerist din Stănești, în timp ce lista păgubiților a ajuns, în final, să cuprindă șase proprietăți sparte în nici o lună de zile, de la finalul lui decembrie și până în prezent. Anchetatorii au stabilit, până acum, în dosar un prejudiciu de 250.000 de lei.

Ieri dimineață mascații au dat buzna acasă la Stăncioi, în cartierul Primăverii din Târgu-Jiu, dar și la alți membri ai grupării conduse de acesta. Doi hoți, specializați în astfel de infracțiuni în străinătate, au fost și ei percheziționați la domiciliile lor din Fărcășești, pentru unul dintre recidiviști făcându-se o percheziție dublă, anchetatorii căutând bijuteriile și banii sustrași chiar și în soba respectivului.
Descinderi au fost făcute și la Mureș, dar și în Vâlcea, acolo unde hoții foloseau intermediari pentru a vinde bunurile furate. Șase persoane au fost ridicate și aduse la sediul IPJ Gorj pentru a fi audiate, cel mai probabil toate urmând să fie reținute pentru 24 de ore, aseară cercetările fiind încă în curs, două persoane primind oficial ordonanță de reținere pentru 24 de ore. În urma descinderilor de ieri anchetatorii au reușit să recupereze o parte din bunurile furate, bijuterii și ceasuri, dar și sume de bani, de la Stăncioi fiind ridicat și un autoturism cu numere de Bulgaria pe care gruparea îl folosea în timpul spargerilor. Un filmuleț făcut de anchetatori arată ce cantități de bani s-au găsit la gruparea infracțională, sume în valută, bijuterii de aur și numeroase ceasuri de valoare fiind ridicate de la făptași.

Stăncioi riscă iar închisoarea
Petre Stăncioi era în anul 2000 proprietarul clubului FTE din zona de sud a municipiului, el încercând la acel moment să scape de controalele polițiștilor prin diferite metode. La un moment dat a ajuns la limita răbdării și a incendiat apartamentul fostului șef al Poliției Municipiului Târgu-Jiu, Ion Giura, dar și mașina fostului șef al Poliției Rutiere Gorj, Ion Picu, ulterior el și complicii săi primind condamnări la închisoare cu executare. În 2007 Stăncioi a obținut aprobare din partea instanței de judecată de a-i fi întreruptă executarea pedepsei, redevenind liber, ulterior ajungând în spatele gratiilor fiul său, care a fost și el implicat în diverse ilegalități, inclusiv în spargerile de acum.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here