Deputatul Mihai Weber, în conducerea PSD. „Trebuie să redevenim credibili”

773

Marcel Ciolacu este noul președinte interimar al PSD, după demisia Vioricăi Dăncilă de la șefia formațiunii. Biroul Permanent Național a fost dizolvat, iar senatorul de Olt, Paul Stănescu, a fost numit secretar general. Totodată, în echipa de conducere interimară au fost cooptați liderii organizațiilor care au obținut rezultate bune la alegeri, dar și reprezentanții regiunilor de dezvoltare.

„După ce m-au propus colegii ca și președinte interimar, conform cutumei și a statutului, mi-am ales, în primul rând, secretarul general. Alături de domnul Paul Stănescu, automat au intrat toate cele cinci județe care au câștigat alegerile și în al doilea tur de scrutin, aici mă refer la președintele de la Teleorman, președintele de la Mehedinți, domnul Georgescu Aladin, domnul Adrian Gâdea, domnul Mihai Weber de la Gorj și domnul Niculae Bădălău de la Giurgiu. De asemenea, în această conducere trebuie să fie și o reprezentare regională. Sunt opt regiuni de dezvoltare a țării și în fiecare regiune s-au făcut propuneri”, a anunțat Marcel Ciolacu, la finalul ședinței CEx a PSD.

Alegeri în filialele PSD
Mandatul conducerii interimare este să organizeze un congres pentru alegerea unei conduceri legitime a partidului. „Este o echipă matură. Mandatul nostru este clar, să organizăm un Congres ordinar, asta înseamnă că la toate județele, de la fiecare comună, să organizăm alegeri. Garantul acestei organizări este domnul Paul Stănescu. Marea majoritate a colegilor au propus luna februarie pentru acest Congres. Durează cam o lună să faci alegeri, vin și sărbătorile. În februarie o să venim în fața membrilor și delegaților pentru legitimarea unei conduceri”, a subliniat Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

Apel la unitate
Liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a reiterat ideea că pierderea alegerilor prezidențiale reprezintă un semnal din partea electoratului de care PSD este obligat să țină seama și că „trebuie să schimbăm lucrurile în interiorul partidului, pentru a redeveni credibili”.
Potrivit șefului PSD Gorj, este nevoie de un nou comportament politic și de o nouă ofertă politică pentru electorat. „Meritocrația, întoarcerea la popor, unitatea și echilibrul trebuie să fie noile cuvinte de ordine, de la care PSD nu trebuie să se abată dacă dorește să redevină partidul numărul unu în preferințele electoratului. Gestul echipei de conducere, de a-și depune mandatul, este unul onorabil. Colegii noștri vor rămâne, însă, alături de noi, iar eu sunt sigur că fiecare dintre noi putem învăța din greșelile trecutului.
De aceea, în această perioadă, PSD trebuie să dea dovadă de unitate și de forță. Social-democrații trebuie să strângă rândurile pentru a putea reconstrui un PSD care să reprezinte tot electoratul de stânga din România”, a adăugat Weber.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here