Delicte silvice sancţionate de poliţişti

376

Un gorjean din comuna Peştişani s-a ales cu dosar penal după ce a tăiat arbori nemarcaţi din pădurea proprietate privată iar un bărbat din judeţul Hunedoara a fost amendat de poliţişti după ce a fost prins transportând cherestea fără să deţină documente de provenienţă.

În cursul zilei de 22 ianuarie, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu Jiu au depistat un bărbat în vârstă de 34 ani, din localitatea Peştişani, care transporta cu un atelaj hipo material lemnos, fără a deţine documente de provenienţă. Din primele cercetări efectuate de poliţişti, se pare că bărbatul a tăiat fără drept şi a sustras doi arbori nemarcaţi silvic, cu diferite diametre la cioată, din pădurea proprietate privată situată în punctul Lacul Roşu. De asemenea, cu ocazia cercetării a fost identificat în atelajul hipo un motoferăstrău mecanic folosit de bărbat la tăierea celor doi arbori. Prejudiciul cauzat este în curs de estimare. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de material lemnos.

Amendă de 2000 lei pentru un hunedorean
Acesta nu este singurul delict silvic cercetat de oamenii legii. Vineri, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au depistat un bărbat în vârstă de 48 ani, din localitatea Petroşani, în timp ce transporta cu o autoutilitară, pe D.E. 79 Plopşoru, cantitatea de 9,5 m.c. cherestea, fără a deţine documente de provenienţă. În acest caz s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a conducătorului auto, conform Legii nr. 171/2010-Rep, cu amendă în cuantum de 2000 lei. Ca măsură complementară s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a întregii cantităţi de cherestea.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here