Defileu blocat de stânci

186

60466840Şoferii care au avut drum prin Defileul Jiului vineri de dimineaţă au trebuit să aştepte zeci de minute deblocarea traficului, după ce pe şosea au căzut zeci de tone de stâncă. Bucăţi din versant s-au desprins şi au ajuns pe drumul european 79, în zona Polatişte, acolo unde este graniţa dintre judeţele Gorj şi Hunedoara.

Drumarii din judeţul vecin au fost cei care au intervenit, bolovanii picând în zona lor de activitate, la câţiva metri de locul care marchează intrarea în Hunedoara.

Din fericire nimeni nu se afla pe drum atunci când bolovanii s-au desprins din munte, dar şoferii tot au trebuit să aştepte cam o jumătate de oră până când circulaţia a fost redeschisă pe o bandă. Ulterior, drumarii au mai muncit aproape o oră, şoferii fiind opriţi pentru perioade de maxim un sfert de oră, până când aceştia au aruncat în albia Jiului pietrele căzute de pe versanţi. Situaţii de acest gen s-au mai produs şi în trecut şi se vor mai produce şi de acum încolo, odată cu venirea dezgheţului şi a topirii zăpezii la munte, motiv pentru care poliţiştii le recomandă celor aflaţi în trafic prudenţă maximă.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here