Deconcentratele portocalii, în schimbare

238
Activitatea directorilor de la deconcentratele gorjene este analizată în aceste zile de către o comisie formată la vârful PD-L Gorj. Ionel Manţog, liderul organizaţiei politice gorjene susţine că sunt deja şefi care sunt pe funcţii de anul trecut dar care nu şi-au făcut treaba, ei urmând să fie schimbaţi. Pesediştii nu văd cu ochi buni aceste schimbări.

Pedeliştii puşi pe funcţii publice la serviciile deconcentrate în 2009, ar putea să îşi ia adio de la posturile în care au fost aşezaţi pe criterii politice. Asta deoarece în rândul PD-L Gorj s-a făcut o comisie de analiză care verifică activitatea celor puşi în funcţii, urmând să facă propuneri privind înlocuirea celor care nu şi-au făcut bine treaba. „Noi am stabilit vineri comisiile, o parte din colegii mei deja lucrează. Avem rapoartele la fiecare comună şi de la fiecare instituţiei deconcentrată. Se compară rapoartele de la fiecare comună cu rapoartele de la instituţii şi se vede şi politic şi instituţional cum au conlucrat aceste structuri. În funcţie de acestea vom lua o decizie. Vă asigur că va fi o decizie serioasă în care nu se va face rabat de la ceea ce trebuia să facă fiecare”, a declarat Ionel Manţog.
Nu vor fi iertaţi
Pedelistul şef dă asigurări că şefii de deconcentrate nu vor fi iertaţi, mai ales dacă comisia constată că au existat sincope în activitatea lor, munca de partid având şi ea o anumită greutate în balanţa pedeliştilor. „Cu certitudine sunt directori care nu şi-au făcut treaba şi cu certitudine vor fi schimbări dar să lăsăm comisia să îşi facă treaba pentru că dacă aş da eu numele celor care nu şi-au făcut treaba, ce rost ar mai avea comisia”, a declarat Manţog. Unul dintre cei care ar putea fi schimbat este directorul DSP Gorj, Marius Boieriu, pus în funcţie de PSD şi păstrat de PD-L.
Călinoiu vrea directori fără patimă politică
Viitoarele schimbări de la deconcentrate, anunţate de pedelişti, nu îi lasă indiferenţi pe social-democraţi. Preşedintele executiv al PSD Gorj, totodată preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că ar fi preferat ca pentru viitoarele numiri să fie consultaţi şi şefii din administraţia gorjeană. De asemenea, Călinoiu ar prefera profesionişti pe funcţii şi persoane fără patimă politică.
„Potrivit legislaţiei, modificată prin decizia Curţii Constituţionale, au încetat de drept mandatele celor numiţi pe criterii politice în urma unui contract de management. Acum trebuie aplicată o nouă lege dar care nu conduce la ceva bun, evident. Conduce la ceva bun dacă se vor pune în funcţii, într-adevăr, profesionişti, iar sub acest aspect am o mică obiecţie.
Cum suntem după alegerile prezidenţiale aş vrea să amintesc că, în campanie, Traian Băsescu spunea că vrea modernizarea administraţiei publice a statului. Atunci nu ar fi de neglijat ca administraţiile publice locale şi judeţene să fie consultate pentru aceste numiri.
Să fie puşi, astfel, oamenii profesionişti. Mi-aş dori chiar să fie numiţi oameni pe aceste funcţii, cu cât mai puţină patimă politică”, a declarat Călinoiu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here