Dan Morega, la şedinţa UNPR de la Craiova: “Cu 10 primari, 53 de consilieri locali, 3 consilieri judeţeni şi 11 viceprimari dăm frisoane USL-ului”

311

morega UNPRDeputatul UNPR Gorj, Dan Ilie Morega, a condus sâmbătă o delegaţie formată din 150 de progresişti din judeţul nostru la reuniunea de la Craiova a organizaţiilor Uniunii Naţionale pentru Progresul României(UNPR) din regiunea Sud-Vest Oltenia.

În discursul său rostit în apropierea preşedinţilor formaţiunii, Gabriel Oprea, Marian Sârbu, Cristian Diaconescu, a vicepreşedinţilor partidului, a preşedinţilor de organizaţii judeţene şi a parlamentarilor progresişti, Morega a promis că la viitoarele alegeri UNPR Gorj va obţine un procent de cel puţin 10%, 15 primari, în jur de 130 de viceprimari şi 4 consilieri judeţeni.

Aproximativ 2.000 de membri ai Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) din raut si iacobjudeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi au participat sâmbătă, la Craiova, la reuniunea organizaţiilor UNPR din regiunea Oltenia. În faţa delegaţilor adunaţi în Sala Sporturilor din Craiova, au luat cuvântul atât liderii conducerii centrale a UNPR, cât şi primari şi parlamentari din diverse zone ale ţării care au transmis mesajul că în acest moment UNPR reprezintă “o alternativă viabilă pentru o construcţie solidă”. De la tribună a luat cuvântul şi deputatul UNPR Gorj, Dan Ilie Morega, totodată, preşedinte al organizaţiei judeţene a UNPR. “Domnilor preşedinţi, dragi colegi şi prieteni, iată-ne astăzi(n.r. sâmbătă) în capitala Olteniei conduse de harnicul şi inimosul primar Antonie Solomon, ce s-a alăturat UNPR-ului, uneperişti din Gorj, Dolj, Mehedinţi, Olt, şi Vâlcea, pentru a demonstra forţa unităţii politice şi organizatorice a delegatia unpr Gorjpartidului nostru. Vă rog să îmi îngăduiţi ca din partea gorjenilor să transmit conducerii centrale a partidului, dumneavoastră, tuturor colegilor din teritoriu, un călduros salut prietenesc, multă sănătate şi noi succese în consolidarea partidului nostru, singurul partid de centru stânga menit să contribuie la binele celor mulţi”, a declarat Morega în uralele sălii.

Talpa UNPR, aleşii locali

Morega a explicat astfel că UNPR-ul se bazează pe aleşii locali, motiv pentru care îşi doreşte alături astfel de persoane. “Dinamismul, seriozitatea şi pragmatismul imprimat în viaţa organizatorică a partidului nostru de către preşedintele Gabriel Oprea, precum şi de ceilalţi colegi din conducerea partidului, a făcut ca în judeţele Olteniei, UNPR-ul să se prezinte la această uniune cu rezultate remarcabile. Un rol deosebit în consolidarea şi creşterea partidului nostru îl au aleşii locali. Fără de ei nu putem să spunem că vom avea rezultate remarcabile la viitoarele alegeri care ne aşteaptă, locale şi parlamentare. Am fost alături de conducerea partidului nostru de la înfiinţare, ulterior am intrat în rândurile UNPR-ului fiind convins de realismul şi pragmatismul programului de guvernare al acestui partid, al grupului parlamentar progresist, răspunzând printre altele de judeţul Gorj iar în urmă cu o lună, în baza hotărârii conducerii centrale a domnului preşedinte Gabriel Oprea, am înţeles necesitatea preluării conducerii organizaţiei judeţene”, a completat Morega sublinind că deşi UNPR-ul de la Gorj este în reconstrucţie şi consolidare, organizaţia creşte de la zi la zi. “Într-o lună şi jumătate au venit alături de noi un număr de 10 primari, 53 de consilieri locali, 3 consilieri judeţeni şi 11 viceprimari. Deja dăm frisoane USL-ului”, a declarat Morega.

Protocol cu FNM

Preşedintele UNPR Gorj pomeneşte apoi de discursul avut vineri la Târgu-Jiu de Victor Ponta, la adresa sa. “Ponta nu a avut loc de mine şi de preşedintele Oprea, în discursul lui referindu-se că nu ar fi plecat nimeni de la ei dar de fapt ei sunt cu adeziunile şi declaraţiile la UNPR”, a declarat Morega. “În afară de construcţia partidului nostru, în acelaşi timp, ne preocupă atragerea de asociaţii de pensionari, sindicate, oameni de cultură, oameni de ştiinţă, în vederea construcţiei UNPR-ului, Doresc pe această cale să vă spun că ieri (n.r. vineri) am semnat un protocol de colaborare cu Federaţia Naţională a Muncii, care este cu peste 10.000 de membrii, în opt judeţe. Cei de la FNM se vor prezenta la nivel naţional pentru a semna cu conducerea centrală un protocol de colaborare. UNPR-Gorj se angajează ca la alegerile viitoare să avem cel puţin un procent de 10%, un număr de 15 primar şi cel puţin 130-140 de consilieri locali şi 4 consilieri judeţeni”, a conchis Morega.

Conducerea UNPR Gorj, la Craiova

Din delegaţia UNPR Gorj prezentă sâmbătă la Craiova nu au lipsit prim-vicepreşedintele filialei Dumitru Iacob, şi vicepreşedinţii Dumitru Brăilă, Gheorghe Cocină, Ion Voicu, Dorin Pârcălăboiu, Marius Vlaicu. A fost prezent în sală şi secretarul general al UNPR Gorj, Ion Răuţ, dar şi directorul DSV Gorj, Ion Iliuţă.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here