Cumpărătorul de voturi din Rovinari are dosar penal

738
votMihai Sitaru angajatul Primăriei Rovinari, fost consilier PD-L, cel care a fost acuzat duminică de un tânăr din Fărcăşeşti de mită electorală s-a ales cu dosar penal. Acesta a fost acuzat că i-ar fi promis reclamantului 40 de lei pentru votul său dat lui Traian Băsescu dar la ieşirea de la urne i-a dat în schimb doar 10 lei.

Tânărul de doar 20 de ani din comuna Fărcăşeşti spune că a fost ameninţat să nu comenteze pentru banii primiţi că va fi denunţat la poliţie. Fără teamă însă Claudiu Nicolae Diaconu a sunat el la 112 şi a anunţat că a fost momit să voteze contra cost de Mihai Sitaru, angajat al Primăriei Rovinari. Diaconu a menţionat că el alături de alţi 14 localnici din satul Valea cu Apă au fost duşi la vot la secţia specială de la Rovinari cu trei maşini de apropiaţi ai lui Sitaru, cel din urmă promiţându-le pentru voturi la fiecare câte 40 de lei. La final le-a dat însă câte 10 lei, banii fiind urmaţi de o serie de ameninţări. Sitaru a fost ancheta de încă de duminică seara de poliţişti şi i s-a făcut dosar penal.

Ionel Manţog, şeful de campanie al PD-L Gorj, a declarat ieri la un post de radio din Târgu-Jiu că Sitaru este membru PRM Gorj şi nu are legătură cu PD-L-ul, fiind contrazis însă de Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj. Peremiştii spun că Mihai Sitaru a fost exclus din PRM încă din mai 2008, odată cu fostul lider Ilie Petrescu, cel care l-a adus de fapt pe Sitaru în partid. Motivul pentru care Sitaru a fost exclus din PRM este că ,,orienta electoratul către PD-L”, a declarat Gheorghe Bucălăete, prim-vicepreşedintele PRM Gorj.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here