Cum vor lucra minerii de Paşti. Program!

599

Minivacanţă pentru angajaţii Complexului Energetic Oltenia, cu ocazia sărbătorilor pascale şi a Zilei Internaţionale a Muncii. Pe lângă prima și a doua zi de Paște, salariații din România vor avea liber și în Vinerea Mare, ceea ce înseamnă că minivacanţa acoperă perioada 26-29 aprilie. Având în vedere şi faptul că 1 Mai, de asemenea, liber legal, este la doar o zi diferenţă, Guvernul a decis ca 30 aprilie să fie zi liberă pentru angajaţii din sectorul public.
Sorin Olaru, directorul de Resurse Umane al CE Oltenia, a anunţat programul de sărbători al angajaţilor companiei. „Personalul de zi va beneficia în data de 30 aprilie de o zi de concediu. Oricum, avem zile de concediu de odihnă neefectuate, pentru că anul trecut am lucrat la foc continuu, şi e momentul să recuperăm din perioada asta de muncă de anul trecut. Deci, pe scurt, 26 aprilie – 1 mai va fi liber pentru personalul de zi”, a spus Olaru, la un post local de televiziune. În schimb, se va lucra „la cărbune pe data de 30 aprilie şi 1 mai, care este o zi liberă şi se plăteşte cu spor de 100%, şi la livrări, unde este o problemă mai sensibilă, va fi liber sâmbătă după schimbul I şi duminică şi luni toată ziua. Vom începe de marţi. La termocentrală, activitatea se va desfăşura ca de obicei, în tură continuă. Vor beneficia ulterior de zile libere”, a mai punctat directorul din CE Oltenia.
Cei peste 13.000 de angajaţi ai CE Oltenia vor beneficia de prime de Paşti şi 1 Mai, impozitate cu 10%. „Vor primi tichete cadou pentru achiziţionarea cotei de combustibil în sumă de 600 de lei, undeva între 20 şi 23 aprilie. Ulterior, pentru sărbătorirea zilei de 1 Mai, vor beneficia de tichete cadou de încă 1.100 de lei. În total, 1700 de lei, tichete de care vor beneficia toţi angajaţii Complexului Energetic Oltenia”, a conchis Sorin Olaru.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here