CSS Târgu Jiu, locul 47 la Baby Baschet

328

Echipa de baschet masculin a CSS Târgu Jiu a participat în perioada 22-28 iunie, la Craiova, la Liga Națională, categoria Baby Baschet, competiție la care s-a clasat pe locul 47 din 79 de participante.

Tinerii baschetbaliști târgujieni de la CSS Târgu Jiu, o echipă cu copii născuți înntre 2004 și 2006, au fost însoțiți la turneul de la Craiova de președintele Asociației Județene de Baschet Gorj, Marius Vlaicu, cel care a condus delegația gorjeană în lipsa antrenorului Gabriel Bekeș, care a pregătit echipa pe parcursul anului, dar care nu a putut fi prezent la Craiova.

Bilanțul: 4 victorii – 5 înfrângeri
În competiția găzduită de Cetatea Banilor, Craiova, echipa gorjeană a susținut nouă meciuri, primele trei într-o grupă de patru, restul într-o serie pentru stabilirea locurilor 33-67. În grupa inițială, CSS Târgu Jiu a câștigat meciul cu CSS Târgoviște, scor 25-18, pierzând confruntările cu LPS Bihorul Oradea și Viitorul București. În grupa pentru locurile 33-67, CSS Târgu Jiu a mai obținut trei victorii, câștigând meciurile cu CSU Asesoft Junior 3 Ploiești, CSS Târgoviște și Tonica Pucioasa 2.
Lotul echipei de baschet ce a participat la turneul de la Craiova a fost format din unsprezece jucători (trei născuț în 2004, cinci în 2005 și trei în 2006), cei unsprezece fiind: Tudor Ștefan Șomăcescu (110 puncte marcate la acest turneu), Mihnea Ioan Vlaicu-Popa (46 puncte), Luca Sebastian Pigui (4 puncte), Alexandru Mitu (3 puncte), Alexandru Andrei Crețan (3 puncte), Alexandru Mihai Ionescu (2 puncte), David Adrian Fîntînă (2 puncte), Raul Cristian Mladin (2 puncte), Constantin Bebiță Olaru (2 puncte),  Mario Dobromir-Miloșescu (1 punct), Alexandru Daniel Pomagă (1 punct).

La prima competiție oficială
Locul ocupat de echipa gorjeană la finalul competiției a fost unul mai puțin important, tinerii baschetbaliști gorjeni fiind la prima participare la un turneu oficial, lucru pe care Marius Vlaicu a ținut să-l remarce: „Această competiție a fost de bun augur pentru viitoarea generație de baschetbaliști aflați la prima lor competiție oficială, fiecare jucător având de învățat din experiența meciurilor disputate, toți având idoli și modele între jucătorii de baschet ai echipei de prima ligă Energia Rovinari, care, sigur, îi vor ambiționa să obțină rezultate bune în viitor. Îi felicităm pe toți componenții echipei, pe părinții lor și adresăm mulțumiri finanțatorilor, care au acoperit o parte din cheltuielile acestui turneu de baschet și lor, sportivilor, le dorim succes în continuare”, a declarat președintele Asociației Județene de Baschet Gorj, cel care a condus delegația CSS Târgu Jiu la competiția desfășurată la Craiova.

Rezultatele CSS Târgu Jiu la Liga Națională „Baby Baschet”
Grupa preliminară:
Viitorul București         –     CSS Târgu Jiu     28-12
LPS Bihorul Oradea         –     CSS Târgu Jiu     39-10
CSS Târgoviște             –     CSS Târgu Jiu     18-25

Seria pentru locurile 33-67:
ACS Baller 1 București         –     CSS Târgu Jiu     24-12
CSU Asesoft Junior 3 Ploiești     –     CSS Târgu Jiu    17-31
ACS Eko-Sighet Sighetul Marmației     –     CSS Târgu Jiu     27-26
CSS Târgoviște             –     CSS Târgu Jiu     11-13
Galactica Brașov         –     CSS Târgu Jiu     34-20
Tonica Pucioasa 2         –     CSS Târgu Jiu     8-33

Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here