CSȘ Târgu Jiu, la turneul final U17

347

După ce echipa under 16 a CSȘ Târgu Jiu s-a încununat cu laurii de campioană în urma Turneului Final al Campionatului Național, acum a sosit rândul celor de la U17 să încerce să obțină un loc cât mai bun la turneul de la Brașov.

Campionii de la U16 sunt cei care formează, în mare parte, și lotul echipei CSȘ Târgu Jiu care va participa și la Turneul Final de baschet masculin under 17. Antrenorii Gabriel Bekeș și Ionuț Berca vor avea doar patru jucători de 17 ani, pe Rogobete, Albieru, Pariseu și Fleancu, ceilalți jucători fiind preluați de la grupa cu un an mai mică, în aceste condiții fiind destul de greu să emiți pretenții la medalii. Cu toate acestea, Gabriel Bekeș spune că nu este exclus ca tinerii baschetbaliști gorjeni să producă surprize și să ajungă în top: „Mergem la turneu să jucăm, e un turneu final și orice se poate întâmpla. Din punctul meu de vedere favorite sunt Steaua, Mobitelco şi echipa gază, care intră în luptă pentru medalii. Dar la fel de bine pot să apară şi surprize. Ne propunem un loc cât mai sus posibil. Dacă am obţine o medalie ar fi extraordinar”, a declarat antrenorul celor de la CSȘ Târgu Jiu.

Sistem diferit
Turneul Final al Campionatului Național Under 17 va avea un sistem de disputare diferit de cel de la under 16, care s-a desfășurat recent la Târgu Jiu. Dacă la U16 au fost calificate opt echipe ce au fost împărțite în două grupe, acum sunt în luptă doar șase echipe: „Sistemul este diferit faţă de turneul de la Under 16, acum, la Braşov, sunt şase echipe, se va juca fiecare cu fiecare şi apoi se va face clasamentul în funcţie de numărul de victorii”, a declarat Gabriel Bekeș. Echipa gorjeană are un program interesant, cu primele două jocuri în compania unor echipe accesibile și cu un final în care CSȘ Târgu Jiu va întâlni cele trei favorite: „Primele meciuri le avem cu Vipo Bucureşti şi CSS Viitorul Cluj. Apoi mai jucăm cu U Mobitelco Cluj, CSU Braşov şi Steaua”, a mai spus Gabriel Bekeș.

Lotul CSȘ Târgu Jiu U17:
Jucători: Rogobete, Albieru, Pariseu, Fleancu, Vlad, Sanda, Berca, Buzuloiu, Constantinescu, Râşniţă, Tilea şi Bălcescu.
Antrenori: Gabi Bekeş şi Ionuţ Berca.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here