Criminalii de la Meriș vor pedepse mai blânde

169

Deși Curtea de Apel Craiova i-a condamnat, în primăvară, la închisoare pe viață pe trei din cei patru tineri trimiși în judecată pentru uciderea și incendierea, anul trecut, a două persoane în apropiere de Motru, aceștia își încearcă norocul la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde au contestat decizia definitivă a instanței. Ei au introdus un recurs în casație,o formă extraordinară de atac a unui verdict definitiv, la demersul respectiv participând și inculpatul care era minor în momentul comiterii faptelor și care a fost condamnat și el la o pedeapsă grea, de 15 ani, atât cât decisese, pe fond, și Tribunalul Gorj. Bogdan Alexandru Drăgoi este apelant în dosarul înregistrat la instanța supremă, la fel ca și Dorin Mihai Bălan, Claudiu Florin Mînea și Dragoș Ionescu, cei trei condamnați la închisoare pe viață, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj fiind, de asemenea, apelant în acest proces ce va începe lunea viitoare în capitală.
Continuarea procesului respectiv vine după ce Curtea de Apel Craiova a dat în cursul lunii martie o sentință definitivă, prin care majora pedepsele decise în privința celor trei inculpați majori. Aceștia primiseră la Tribunalul Gorj câte 28 de ani de pușcărie pentru faptele lor, numai că la Craiova pedeapsa a fost majorată la maximum, adică detenție pe viață. Magistrații din Bănie au schimbat și cuantumul despăgubirilor ce a fost decis la Târgu Jiu, inculpații fiind obligați să plătească 100.000 de lei soției bărbatului din Filiași, ucis la sfârșitul lunii mai 2013 la marginea municipiului Motru, daunele inițiale, de la Tribunalul Gorj fiind de 250.000 de lei. La Craiova magistrații au menținut doar cuantumul daunelor decise la Târgu Jiu, în privința daunelor de 200.000 de lei decise pentru mama fetei de 19 ani omorâtă la Motru, la suma respectivă adăugându-se și 20.000 de lei despăgubiri materiale.
Pe parcursul procesului toți cei patru inculpați și-au recunoscut faptele, deși inițial i-au lăsat pe anchetatori să îi caute pe agresori. Ei l-au omorât pe Ion Ulăreanu, din Filiași, pentru a-i fura câteva pliculețe cu etnobotanice, traficantul fiind în mașină cu Gabriela Iuliana Dumitrana, de 19 ani, din Turceni, cu care venise la Motru pentru a aduce „marfa”. Trupurile lor carbonizate au fost găsite în apropierea unui lac de pe raza localității mehedințene Meriș, lângă Motru, anchetatorii reușind să dea de urma criminalilor în mai puțin de 48 de ore de la comiterea faptelor, deși cei în cauză erau convinși că nu vor fi prinși vreodată.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here