Creşterea salariului minim, dependent de planul anticriză

254
1251181430Patronatele aşteaptă planul anticriză al următorului Guvern pentru a putea stabili salariul minim pentru 2010. Până atunci vor continua negocierile cu sindicatele.

Preşedintele UGIR 1903, Cezar Coraci, a declarat după discuţiile de la Ministerul Muncii, că patronatele au propus ca dezbaterea pe marginea salariului minim pe economie să fie amânată până când va fi cunoscut cadrul macro-economic şi strategia cu măsurile anti-criză pe care o va propune viitorul executiv.
“Suntem foarte îngrijoraţi de ce se întâmplă în economie. Preţurile vor creşte foarte mult de la 1 ianuarie 2010 ceea ce va duce şi la o creştere a costurilor de producţie şi va fi imposibilă o creştere a salariului minim.(…) Nu cred ca poate fi luată o decizie coerentă în condiţiile în care noi nu avem date macro-economice”, a explicat Coraci, citat de Mediafax.
Adâncirea crizei
Reprezentantul UGIR 1903 a mai spus că până acum nu au fost luate măsuri reale anti-criză, existând doar o creştere mascată a fiscalităţii, ceea ce a dus la agravarea crizei economice.
Preşedintele UGIR 1903 a explicat că decizia privind nivelul salariului minim va putea fi luată doar atunci când vor fi prezentate date concrete despre TVA, accize şi buget.
Patronatele au propus ca valoarea salariului minim să fie de 650 de lei, punând condiţia îngheţării grilei din Contractul Colectiv de Muncă, sau 705 lei dacă se elimină grila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here