Craiovenii se antrenează cu Zenit pentru AC Milan!

12

Universitatea Craiova şi-a reluat pregătirile în vederea noului sezon competiţional. Italianul Devis Mangia a condus primul antrenament din Cetatea Banilor fiind ajutat de Adrian Iencsi, Cornel Papură, Cătălin Mulțescu şi Cornel Blejan. La prima şedinţă de pregătire au luat parte 24 de jucători. Lotul care s-a prezentat la cantonamentul din Lunca Jiului a fost format din portarii Nicolai Calancea, Laurențiu Popescu (revenit după un împrumut la Pandurii), Cristi Dică (revenit după un împrumut la Metaloglobus București) şi jucătorii de câmp: Apostol Popov, Radoslav Dimitrov, Hristo Zlatinski, Gustavo Vagenin, Alex Mateiu, Renato Kelic, Marius Briceag, Alexandre Barthe, Nicușor Bancu, Andrei Burlacu, Alex Popescu, Stephan Drăghici, Robert Petre, Radu Bîrzan, Raul Hreniuc, Lucian Buzan, Ștefan Vlădoiu, Remus Enache, Valentin Mihăilă, Hristos Vadasis și Sergiu Jurj (revenit după un împrumut la Helas Verona). Simon Măzărache a fost împrumutat la Juventus București, iar Andrei Ivan, Alex Băluță şi Vladimir Screciu au absentat motivat, fiind prezenţi la acţiunile naţionalei. Pedro Mingote, Nusmir Fajic, Filip Jazvic, Bogdan Bucurică şi Andrei Dumitraş au părăsit-o pe Craiova înainte de noul sezon. Marţi dimineaţă, jucătorii Universităţii au efectuat vizita medicală la Policlinica Sportivă. Craiovenii s-au arătat încrezători că pot avea un sezon mai bun decât precedentul. Aşa cum ne-au obişnuit la început de campionat, doljenii vorbesc de un trofeu, iar cei mai optimişti se gândesc la grupele Europa League.
“Normal că ne dorim să prindem grupele Europa League, dar totul depinde de noi și sper ca în campionat să facem o figură mai frumoasă ca anul trecut. Este perioada în care se pune baza efortului în cantonament și trebuie să fim pregătiți moral, dar și fizic pentru a duce tot campionatul. Sper să avem cât mai multe meciuri în picioare și să luăm maximul de puncte în fiecare meci din campionat. Nu trebuie să ne uităm la cine vine și cu cine jucăm în Europa League, ci trebuie să ne vedem de munca noastră în cantonament. Personal mi-aș dori o echipă mai tare, dar nu depinde de noi chestia asta”, a spus Nicolae Calancea.
“Vrem să câștigăm toate meciurile și vrem să facem mai multe din sezonul viitor și să câștigăm un trofeu. Vor fi trei săptămâni de cantonament, dar trebuie să ne pregătim cel mai bine. Nu contează cu cine vom juca în Europa League, important este să mergem în grupele competiției. Noi vom da totul pe teren. Sunt, de asemenea, fericit că voi putea juca pe stadionul nou”, a declarat Apostol Popov, cel care şi-a prelungit contractul cu Craiova.
“Sper să facem treabă bună cu noul antrenor. Anul acesta o luăm de la zero și sperăm să obținem un trofeu și să ne calificăm în Europa. Vreau să dau totul aici pe teren, să am evoluții cât mai bune și apoi vom mai vedea. Nici nu m-am uitat peste adversari, dar dacă ar fi mi-aș dori să cădem cu AC Milan. Noi suntem profesioniști și vom da totul pe teren pentru a câștiga. Deocamdată e foarte bine cu domnul Mangia, este un om foarte de treabă și sperăm să avem succese împreună. Nu ne gândim ce antrenamente vor fi, toată lumea se așteaptă la cel mai greu, dar acolo vom acumula tot ce trebuie pentru ca în campionat să ne facem jocul”, a declarat Nicuşor Bancu.
“Sunt bucuros că m-am întors în Craiova și sper să-l impresionez pe noul antrenor. Personal mi-aș dori să rămân în Bănie, deoarece la Verona e greu să faci pasul la seniori și e important să mă pregătesc bine în cantonament. Vreau să profit de fiecare șansă care mi se oferă. Sunt bine acum după accidentare, am avut norocul că am dat peste medici buni acolo, iar după două luni am început deja să joc”, a mărturisit Sergiu Jurj.

Cantonament tare
“Juveţii” decolează, joi, spre Austria, iar primul adversar al Universităţii este unul de renume: Zenit Saint Petersburg. Meciul este programat vineri, 23 iunie. Cele două echipe s-au întâlnit, în aceeaşi perioadă, şi anul trecut, craiovenii reuşind atunci o victorie surprinzătoare, scor 2-0.
Sub comanda lui Mircea Lucescu, ruşii au încheiat campionatul pe poziţia a treia. Românul a fost înlocuit după un singur sezon cu Roberto Mancini. FC Zenit Saint Petersburg s-a înființat pe data de 30 mai 1925, şi are în palmares Cupa UEFA şi Supercupa UEFA (2007-2008). Pe plan intern, rușii se laudă cu trei titluri naționale în anii 2007, 2010, 2012 și 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here