Craiova a pierdut 2 titulari! Rocha joacă periculos

238

Clubul Sportiv Universitatea Craiova s-a despărţit de doi dintre jucătorii de bază din sezonul trecut. Portarul Cătălin Straton, titular după plecarea lui Cristi Bălgrădean, şi fundaşul dreapta Sebastian Achim şi-au încheiat conturile cu gruparea din Bănie.

În vârstă de 26 de ani, Straton a bifat 13 partide în poarta Craiovei, cele mai multe în play-out. Acesta a fost pus pe liber, după ce la CSU Craiova a fost adus Nicolae Calancea, ultima oară la FC Voluntari. De altfel, în ultimele 3 partide din campionatul trecut între buturile oltenilor a stat tânărul goalkeeper, Laurenţiu Popescu. Pe de altă parte, plecarea lui Sebastian Achim a fost amortizată prin revenirea la echipa a lui Marius Briceag. Cu toate acestea, este foarte probabil ca în perioada următoare oficialii craioveni să aducă la echipă un apărător de bandă cu experienţă. Achim a fost titularul incontestabil al postului, bifând 54 de meciuri în ultimele două sezoane în tricoul alb-albastru. Antrenorul formaţiei, Gigi Mulţescu, a declarat la semnarea contractului că echipa sa mai are nevoie de 4 jucători, care să fie titulari.
Un alt fotbalist pe care Craiova l-a aşteptat cu “nerăbdare” în cantonament este atacantul Nuno Rocha. Deşi preşedintele clubului din Bănie, Marcel Popescu, a afirmat că acesta a avut probleme cu viza, Rocha nu este la prima abatere de când a semnat cu Universitatea. În 2014, deşi şi-a dat acordul în scris pentru legitimarea la CSU, fotbalistul din Insulele Capului Verde a fugit din cantonamentul alb-albaștrilor din Slovenia și a semnat pe cinci ani cu Nacional Madeira. Acuzat, pe bună dreptate, de dublă semnătură, Rocha a revenit după câteva zile și a fost iertat de conducerea craiovenilor. Până în prezent, jucătorul de culoare a ratat prima parte a pregătirii şi trei partide de verificare. Cel mai folosit jucător al craiovenilor, Rocha a bifat 38 de jocuri în sezonul trecut, reuşind 9 goluri.

A picat amicalul cu Zilina
Forma bună arătată de “juveţi” în ultimele două amicalele cu Red Bull Salzburg (0-0) şi Zenit St-Petersburg (2-0) l-a mulţumit pe tehnicianul Gigi Mulţescu. Din nefericire, oltenii nu au mai putut juca un alt meci tare, cu slovacii de la MSK Zilina. Partida din Austria a fost amânată din cauza ploii, deoarece terenul a devenit impracticabil după aversele căzute. Craiovenii au un bilanţ echilibrat în acest stagiu de pregătire, singura înfrângere venind în meciul de debut cu albanezii de la FK Teuta Durres (1-2).
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here