Cozma şi-a lansat partidul la Târgu-Jiu

319

poza 4 susSupranumit “Luceafărul Huilei”, Miron Cozma, fostul lider sindical al minerilor din Valea Jiului, şi-a lansat vineri la Târgu-Jiu, partidul. Noua formaţiune politică se numeşte Partidul Social Democrat al Muncitorilor(PSDM), şi îl va sprijini pe fostul miner să candideze la prezidenţiale. La lansarea PSDM a fost prezentă şi Marinela Niţu, consoarta lui Miron Cozma.

Cozma şi-a făcut apariţia la Hotel Brâncuşi având-o alături pe Marinela Niţu. Îmbrăcat la patru ace, Cozma şi-a luat locul în prezidiu alături de cei care formează noua conducerea a Partidului Social Democrat al Muncitorilor. Înainte de a lua cuvântul, noii membrii ai PSDM au ascultat imnul partidului, în picioare. Cozma a anunţat apoi de ce a realizat acest partid, că formaţiunea este în legalitate, existând o decizie înregistrată la Tribunalul Bucureşti şi că intenţionează să candideze la preşedinţia ţării. În discursul său, Cozma a criticat situaţia economică şi socială a ţării, spunând că în ideologia PSDM nu va exista conceptul de “şomer”, prioritatea numărul unu a partidului fiind muncitorul. “În viziunea partidului nostru nu mai există cuvântul şomer, ci numai cel de muncitor. Prioritatea noastră numărul unu va fi muncitorul, trebuie să ajungem să avem din nou 8 sau 10 milioane de muncitori. Nu vor mai exista şomeri, ci se va acorda un ajutor social, în anumite condiţii”, a declarat Cozma.

Critic la adresa foştilor preşedinţi

Cozma i-a criticat pe Iliescu, Costantinescu şi Băsescu, alegând să îşi lanseze partidul la Târgu-Jiu pentru a fi cât mai aproape de Petroşani, el având interdicţie de a intra în respectiva localitate ca urmare a condamnărilor primite ca lider al mineriadelor. La conferinţa de lansare a partidului au participat, alături de Miron Cozma, membri ai conducerii formaţiunii politice, printre care şi un reprezentant al Asociaţiei Victimelor Mineriadelor, dar şi câţiva actuali şi foşti mineri din judeţul Hunedoara. PSDM este un partid istoric, ce îşi are originea în Partidul Social Democrat al Muncitorilor din România – PSDMR, înfiinţat în anul 1893, fiind continuatorul şi succesorul Partidului Social Democrat din România şi al Partidului Social Democrat Independent ce l-au avut ca preşedinte pe Constantin Titel Petrescu.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here