Copii gorjeni pleacă tot mai des de acasă

358
Tot mai mulţi minori aleg să plece de acasă, în ultimul timp. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, Daniel Tică, în judeţul nostru nu au fost înregistrate cazuri în care aceşti copii să fie luaţi sau răpiţi. De asemenea, din fericire, de cele mai multe ori minorii nu au fost victimele unor abuzuri.

În această situaţie se află şi doi minori care au plecat voluntar de la domiciliu, zilele trecute. Copilul, de numai 12 ani a dispărut marţi de la domiciliul său din Glogova. Eugen – Bobi Mărgelu a fost găsit, ulterior, de către oamenii legii, care au fost alertaţi de părinţi, în satul Celei, Tismana. Băiatul se afla la casa bunicilor săi unde, se pare, a mers voluntar, nefiind victima vreunei infracţiuni sau abuz. Minorul a fost consiliat de psihologul unităţii şi reîncredinţat mamei sale.
A plecat după o ceartă cu mama sa
Tot marţi a dispărut şi un minor din Bumbeşti – Jiu, de 16 ani. Dispariţia acestuia a fost sesizată două ore mai târziu de către mamă care le-a povestit oamenilor legii despre faptul că fiul său, după o ceartă, i-a spus că vrea să plece din ţară, a luat 350 de lei din casă şi s-a făcut nevăzut. Peste aproximativ trei ore şi jumătate, băiatul a fost depistat în aceeaşi localitate, se întorcea singur spre casă.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here