Controale zilnice, realizate de CJPC Gorj

119

În perioada sărbătorilor, aglomeraţia din pieţe şi magazine devine tot mai evidentă iar graba de a cumpăra produse determină gorjenii să nu acorde atenţie detaliilor. Tocmai de aceea comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor(CJPC) Gorj atrag atenţia operatorilor economici, care au datoria de a pune pe piaţă produse sigure, că nu trebuie să profite de agitaţia dată de sărbători pentru a-şi creşte veniturile prin practici comerciale menite să prejudicieze consumatorii. Vor fi organizate acţiuni de control zilnic.

Potrivit CJPC Gorj este demonstrat că reclamaţiile consumatorilor sunt în creştere în luna decembrie, fapt pentru care comisarii din cadrul instituţiei vor acorda întâietate soluţionării rapide a acestora. Pentru perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, CJPC GORJ va desfăşura acţiuni de supraveghere a pieţei precum şi acţiuni tematice de control prin care să verifice produsele şi serviciile cu impact mare în rândul consumatorilor. Ba mai mult vor exista acţiuni zilnice de supraveghere a pieţei produselor şi serviciilor oferite consumatorilor.

Se derulează acţiuni tematice de control
Se va verifica de către comisari calitatea, modul de comercializare şi etichetare a alimentelor specifice sărbătorilor de iarnă: carne şi preparate din carne, produse patiserie – cofetărie, produsele din ciocolată, vinuri şi sucuri. Aspectele verificate se referă la calitatea produselor, starea ambalajelor în care se comercializează produsele. De asemenea vor fi informaţi consumatorii cu privire la elementele de identificare a produselor care trebuie înscrise în mod clar, vizibil şi lizibil pe etichetele care însoţesc produsele la vânzare. Comisarii vor avea în vedere respectarea temperaturilor la transportul, expunerea şi comercializarea produselor dar şi încadrarea în data durabilităţii minimale, afişarea preţurilor, practicile incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii. Există mai multe tematici de control, specifice pentru siguranţa consumatorilor.
A.B.


 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here