Controale la Gorj pentru determinarea bacteriei E-Coli

373

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a prezentat, joi, o sinteză a rezultatelor acţiunilor cuprinse în Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă în produse alimentare de origine animală în perioada 27 iunie – 8 iulie 201. Astfel, în acest interval, în cadrul planului de control au fost prelevate şi analizate un număr de 55 probe, din următoarele categorii de produse: carne tocată amestec, lapte şi produse din lapte (caşcaval clasic, lapte crud vacă, grill cheese, brânză vacă, caş oaie, smântână), sanitaţie carcasă bovine, sanitaţie carcasă ovină, carne de mici vită/oaie, pulpă mânzat fără os. Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarket-uri şi dozatoare de lapte.
Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, instruite pentru a desfăşura acţiunile din cadrul acestui Plan, au prelevat probe, conform planificării, din judeţele: Suceava, Vâlcea, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Bucureşti, Vrancea, Călăraşi, Vaslui, Mureş, Ialomiţa, Covasna, Gorj, Botoşani, Tulcea. Conform buletinelor de analiză, eliberate de către Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în perioada menţionată, nu a fost depistată prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă la probele analizate. Este de menţionat faptul că un număr de 12 probe se află în lucru. DSVSA Gorj urmează să facă publice rezultatele analizelor pentru probele prelevate, precum şi măsurile dispuse în cadrul Planului Naţional de Control. Acesta din urmă a fost demarat în data de 16 mai şi se va desfăşura până pe data de 31 decembrie 2016, la nivelul întregii ţări.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here