Continuă modernizarea Spitalului Orăşenesc Novaci

171

IMG_3126La Spitalul Orăşenesc Novaci se continuă lucrările de modernizare a interiorului săi. După ce a fost montat tarchet pe secţii şi pe scări, acum urmează saloanele şi restul încăperilor.

Conducerea Spitalului Orăşenesc Novaci îşi doreşte ca această unitate să fie cea mai modernă şi cea mai bună din judeţul nostru. Pentru atingerea acestui ţel s-au depus eforturi considerabile şi se depun în continuare. O serie de investiţii s-au realizat deja, altele sunt în curs de finalizare. Pentru a se alinia cerinţelor europene în domeniu, spitalul din Novaci a fost dotat cu tarchet, un covor PVC special, destinat unităţilor spitaliceşti. Acesta a fost montat pe scări şi pe holuri, iar acum va fi pus şi în saloane. „Se montează şi în saloane, în sala de mese, în sălile de tratament, în cabinetele medicilor, peste tot”, a confirmat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Achiziţii de aparatură şi instrumentar

Pe lângă lucrările de modernizare şi reabilitare, Spitalul orăşenesc Novaci va beneficia şi de notări în materie de aparatură şi instrumentar medical. „Vom achiziţiona ceva aparatură IMG_3118medicală. Spre exemplu, avem două echografe performante, dar vom mai lua unul pentru că este nevoie de el. Vom lua şi un Holter EKG şi tot ce ne mai trebuie. Vreau să vă spun că tot ce ne mai lipseşte în spital vom achiziţiona anul acesta din fondul de dezvoltare al spitalului, conform Legii 95. vrem să ne luăm şi ceva instrumentar medical”, a explicat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. De toate aceste investiţii vor beneficia şi se vor bucura în primul rând pacienţii acestei unităţi spitaliceşti. La Spitalul Orăşenesc Novaci ajung bolnavi din oraş, din staţiunea montană Rânca şi din şapte comune, care sunt arondate la această unitate: Alimpeşti, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Roşia de Amaradia. Astfel, Spitalul asigură asistenţă medicală completă pentru aproximativ 61.000 de locuitori.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here