Continuă dezinsecţia la Târgu-Jiu!

222

Primăria Târgu-Jiu va demara de săptămâna viitoare cea de-a treia etapă a dezinsecţiei, care de această dată se va face prin avio-tratament, după ce a doua etapă a fost una de dezinsecţie la sol.

În paralel cu dezinsecţia, se va interveni şi pe ridicarea gunoaielor din depozitele necontrolate de pe raza municipiului. “Săptămâna viitoare se va desfăşura etapa a treia a dezinsecţiei. Au fost două etape până acum. Prima etapă avio-tratament aceasta a avut loc, a urmat etapa a doua o dezinsecţie de la sol care joi va fi finalizată. La sol se face tot ce înseamnă spaţiu verde în municipiul Târgu-Jiu. Pe 26 sau pe 27 iunie, în funcţie de condiţiile meteo, va avea loc a treia etapă, una de avio-tratament; se vor împrăştia soluţii de dezinsecţie pe toată suprafaţa municipiului. După această etapă, mai urmează încă o etapă, cea de-a patra şi ultima, tot prin avio-tratament. Am remarcat încă de anul trecut că această soluţie dă rezultate mult mai bune decât dezinsecţia de la sol. Odată cu această dezinsecţie, avem şi câteva zone unde se fac deratizări, la pieţele din municipiu, în zonele unde apar depozite de gunoi necontrolate, mă refer aici la zona Narciselor şi Termocentralei. Acolo unde avem acţiuni de igienizare şi de ridicare a gunoiului depozitat necontrolat. Ultima etapă de avio-tratament va avea loc la începutul lunii august; această perioadă iulie-august este şi perioada cu populaţie foarte mare de ţânţari şi tocmai de aceea intervenim cu aceste două avio-tratamente. E foarte important ca asociaţiile de proprietari să realizeze propria dezinsecţie în subsolurile blocurilor pe care le administrează, acestea sunt spaţii comune ale proprietarilor şi au obligaţia să intervină, şi astfel să putem înlătura cât mai multe focare de ţânţari”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărie Comunitară din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Costurile dezinsecţiei din acest an de la Târgu-Jiu se ridică la suma de 100.000 de lei, în baza contractului pe care îl are municipalitatea cu o societate locală, cu care a lucrat în acest sens şi în ultimii ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here