Constructor nou pentru CNIPT “Constantin Brâncuşi”

322

Lucrările la construirea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică “Constantin Brâncuşi” vor continua în următoarele zile, după ce au fost stopate vreme de mai bine de câteva săptămâni. Un nou constructor va continua execuţia acestui centru după ce prima firmă desemnată a cerut rezilierea contractului cu administraţia publică locală, ca urma a intrării în faliment.

După ce o parte dintre lucrările la CNIPT “Constantin Brâncuşi” au fost executate, acum, municipalitatea a organizat o nouă licitaţie, deoarece firma care a câştigat contractul de execuţie în luna februarie a acestui an, a cerut rezilierea contractului, motivând intrarea în insolvenţă. Noul constructor este din Craiova, iar la licitaţie au participat mai multe societăţi, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu alegând oferta cea mai avantajoasă.
centrul2 ins“O firmă din Craiova am înţeles că a câştigat. Urmează să înceapă să lucreze. Firma care a intrat în insolvenţă şi ulterior a fost declarată în faliment, am încheiat contractul cu ea. S-a făcut o analiză la stadiul fizic al lucrărilor. În urma analizei s-a scos din nou la licitaţie restul de lucrări care au rămas de executat. Au fost licitate, iar 3 – 4 societăţi au depus oferte. S-a declarat firma câştigătoare şi, pentru că n-a fost nicio contestaţie, urmează să înceapă lucrările”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.
Întreaga investiţie e finanţată din Programul Operaţional Regional, termenul de finalizare fiind sfârşitul anului 2015. Valoarea estimată a lucrărilor este de circa 350.000 de lei, fonduri europene, care s-ar putea pierde dacă investiţia nu va fi gata până la 31 decembrie anul curent. În acest caz, cel mai probabil, lucrările vor fi continuate cu bani din bugetul local.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here