Consiliul Judeţean Gorj nu-i lasă pe elevi fără corn şi lapte

147

eleviAutorităţile judeţene vor asigura şi în acest an, pentru al patrulea an consecutiv, necesarul de lactate şi panificaţie la nivelul elevilor din clasele I-VIII, şi pentru preşcolarii din unităţile de învăţământ din judeţul Gorj.

Preşcolarii şi elevii din clasele primare şi gimnaziale vor beneficia şi în anul şcolar 2011-2012 de produse de panificaţie şi lactate, prevăzute de programul guvernamental. Acestea vor fi distribuite de aceeaşi firmă ca şi în anteriorii trei ani, SC Lexi Star SRL. „Consiliul Judeţean Gorj (CJ) a încheiat un contract cadru în anul 2008, pe o perioadă de patru ani şcolari pentru furnizarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevi şi preşcolari. corn si lapteAstfel, anual, în baza acordului cadru, Consiliul Judeţean a atribuit operatorului economic, câte un contract subsecvent pentru fiecare an şcolar, cu încadrarea în valoarea/pachet contractată iniţial, în conformitate cu H.G.714/2008 privind actualizarea limitei valorii zilnice pentru produsele lactate şi de panificaţie acordate pentru elevii din clasele I-VIII din învăţământul de stat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele cu program normal de 4 ore”, a declarat Adriana Andriţoiu, purtător de cuvânt în cadrul CJ Gorj.

Achiziţie nouă la anul

Potrivit reprezentanţilor CJ Gorj, în anul 2012, va avea loc o nouă procedură de achiziţie în funcţie de legislaţia aplicabilă la momentul respectiv. Pentru anul şcolar 2011 – 2012, valoarea contractului este de aproximativ 8,5 milioane lei cu TVA, contract ce se desfăşoară pe o perioadă de 177 de zile de şcoală. Noul an şcolar ce a debut ieri, 12 septembrie, a adus încă din prima zi elevilor un produs de panificaţie şi unul lactat, în baza acordului judeţean. Valoarea fiecărui pachet pe elev sau preşcolar este de 1,17 lei cu TVA. Distribuţia se face zilnic în oraşele şi municipiile din judeţ, bisăptămânal în localităţile aflate la distanţă de maxim 50 de kilometri de sediul distribuitorului, şi săptămânal în zone aflate la o distanţă mai mare de 50 de kilometri. Adriana Andriţoiu, purtătorul de cuvânt al CJ Gorj, a precizat faptul că în anul şcolar 2011 – 2012, de programul „Cornul şi laptele”, beneficiază la nivelul judeţului nostru circa 10.000 de preşcolari, aproximativ 15.000 de elevi din ciclul primar clasele I – IV şi alţi aproape 16.200 de elevi din ciclul gimnazial clasele V – VIII.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here