Consiliul Federal Energetica, la Predeal! Discuții în contradictoriu între lideri

251

Cinci lideri de sindicat din cadrul Federației Energetica au participat timp de trei zile, la Predeal, la Consiliul Federal. Pe ordinea de zi s-au aflat modificarea statutului Energetica și pregătirea alegerilor interne din august prin elaborarea unui regulament pentru acest scrutin. La Diverse s-a discutat în contradictoriu vizavi de noul CCM din CE Oltenia, pe marginea sporurilor, a trădării unor lideri de sindicat și s-a stabilit că totul va fi tranșat, săptămâna viitoare, în Gorj.

La Consiliul Federal, început în 2 mai la Predeal, au participat de la Gorj: Ion Dumitru, Nicu Bunoaica, Paul Constantinescu, Constantin Crețan și Ștefan Neferu. Discuțiile aprinse au fost între cei cinci, după ce Bunoaica și Dumitru au reproșat semnatarilor CCM pierderile pentru angajații CEO din noul contract și câștigurile liderilor de sindicat care ar fi vândut minerii. Lui Constantinescu i s-a reproșat că a semnat pe sub mână CCM-ul, în timp ce minerii erau în grevă, iar acesta s-a apărat spunând că el a fost minoritar și că a trebuit să facă ce a făcut toată lumea. S-a discutat despre solicitarea unui sediu pentru Energetica la Târgu-Jiu într-o locație a CEO. Sindicaliștii au propus să se discute cu conducerea companiei despre discriminările legate de zilele sindicale pentru sindicatele mici, problemele minerilor de la Roșiuța care nu s-ar fi rezolvat în ciuda promisiunilor lui Boza, dar și găsirea unor soluții pentru a rezolva discriminările care există la nivelul unităților miniere privind clasele de salarizare. Lui Crețan i s-a reproșat de către Bunoaica că s-ar fi vândut administrației pentru un loc de muncă, acesta acuzând public minerii că au participat la protest. Crețan nu s-a apărat în fața acuzelor lui Bunoaica din plenul ședinței de joi.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. Bunicică bate câmpi. El nu face muncă sindicală, el instigă și dorește distrugerea Federației Energetică. La fel a încercat și în Federația Univers, dar a fost eliminat la timp. Nu vă fi o pierdere pentru Federația Energetica dacă va proceda la eliminarea lui, ar fi un mare câștig și se va restabili armonia în cadrul federației.
    Bunoaica este ca o maladie care infecteaza orice intra in contact cu el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here