Consilierul PRM Turburea boicotează şedinţele de Consiliu Local

368

primaria turbureaConstantin Ghiţuică, consilierul PRM de la Turburea, anunţă că nu mai doreşte să participe la şedinţele de Consiliu Local(CL) prezidate de primarul PDL, Ion Bârcă, ca urmare a acuzelor foarte grave care i s-au adus de către edilul localităţii.

Mai precis, la ultima şedinţă de CL, de vineri, consilierului PRM i s-au adus injurii grave, fără probe, fapt care a determinat şi prezenţa la şedinţă a unor agenţi de poliţie, chemaţi aici de către viceprimarul comunei. Ghiţuică îi cere edilului local probe la acuzele aduse şi îl solicită să îşi ceară scuze publice pentru a remedia conflictul cu reprezentantul PRM. “În cazul în care Bârcă refuză să îşi ceară scuze pentru acuzele nefondate pe care mi le-a adus îl atenţionez că nu voi mai participa la şedinţele de Consiliu Local şi chiar voi sesiza organele de anchetă în acest caz. Nu ştiu dacă preşedintele PDL Gorj, Ion Ruşeţ, care a fost şi el blamat de Bârcă de nenumărate ori, are idee în ce climat se desfăşoară şedinţele de Consiliu Local, cu poliţia la uşă, asta în condiţiile în care în capul mesei se află alesul PDL”, a declarat Ghiţuică. “Primarul în loc să se ocupe de proiectele comunei se ocupă de înscenări şi de fabricarea unor dosare pentru consilierii comunei”, a mai completat consilierul. Nu ar pentru prima dată când o şedinţă de CL Turburea ar fi boicotată, anul trecut, o mare pare dintre consilieri făcând acelaşi lucru.

Bârcă crede că vrea să se boicoteze bugetul

Primarul Bârcă declară însă că boicotarea nu este o soluţie şi că acel conflict este pornit de la nişte vorbe. “Am anunţat poliţia că în drum era un ţigan cu un cazan în portbagaj şi acolo era şi consilierul care negocia cu acesta. Le-am spus poliţiştilor să meargă să vadă ce şi cum, fără să ştiu că era Ghiţuică cel care negocia. Am cerut ca poliţia să fie vigilentă că au fost nişte furturi. De la asta ne-am luat. Apoi şi de la faptul că am fi spus că l-ar fi plătit pe Ghiţuică pe fostul consilier Marcoci ca să plece din funcţie. Am spus că s-a auzit, doar atât, nu că ştiu eu exact. Apoi i-am spus că ce ar fi dacă eu aş spune că are legătură cu moartea unui cetăţean care a decedat acum o lună la mama lui acasă. Deci, nişte discuţii, nu nişte acuzaţii. Chiar nu am dovezi, sunt nişte discuţii aşa ca la ţară. Eu chiar nu am nicio treabă cu Ghiţuică. Dar dacă el crede că trebuie să boicoteze, să facă ce vrea”, a explicat Bârcă, care susţine că totul este doar un tertip ca acest consilier să nu voteze bugetul. “Aşa se face acum, boicot ca să nu se voteze nimic”, explică, resemnat, Bârcă. În ce priveşte şedinţe cu poliţia la uşă, primarul spune următoarele: “la fiecare şedinţă vine poliţia, vin şi numeroşi cetăţeni. Unii ţin cu mine, alţii cu ei. De asta trebuie să fie organele de ordine”.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here