Consilier PSD, exclus de PNL din Consiliul Local Peştişani

302

Mihai Cojocaru, fostul preşedinte al PDL Peştişani, trecut la PSD cu ordonanţa din noiembrie anul trecut, a fost exclus vineri din Consiliul Local Peştişani, la cererea consilierilor PNL. Proiectul de hotărâre a trecut cu opt voturi, patru aleşi fiind împotrivă, înregistrându-se şi o abţinere. Locul lui Cojocaru va fi luat de Cornel Băluţescu, aflat pe lista de aleşi din 2012 a fostului PDL Peştişani.

Şedinţa de CL Peştişani de vineri s-a desfăşurat în prezenţa primarului Florin Pavel, a viceprimarului şi a tuturor consilierilor locali. Pe ordinea de zi erau trecute două proiecte în fază de reluare. Cel privind solicitarea PNL de excludere a lui Mihai Cojocaru, trecut în barca PSD la finalul anului trecut, împotriva căruia PNL Gorj obţinuse o hotărâre judecătorească definitivă de excludere, era de fapt a treia oară pe ordinea de zi. De data aceasta solicitarea s-a supus la vot, iar opt consilieri ai PNL, PRM au votat pentru excludere, în timp ce un consilier al PSD s-a abţinut. Pentru menţinerea lui Cojocaru au fost patru voturi de la PSD.

Pantelimon Tivig(PP-DD) a propus mărirea salariilor în primărie
În cadrul şedinţei, Pantelimon Tivig, fostul preşedinte al PP-DD Peştişani, a propus ca angajaţii primăriei să primească o majorare de 12% a salariilor. Asta după ce în şedinţa de CL anterioară, s-a propus şi votat ca majorarea să fie de doar 1%.
De altfel, şi primarul Florin Pavel le-a prezentat consilierilor un referat de anulare a hotărârii anterioare de CL, arătându-le aleşilor că ar fi bani în buget pentru a se suporta o majorare de salariu pentru funcţionarii publici de 12%. Referatul s-a supus la vot, iar consilierii au votat în majoritate, astfel că din 1 iulie funcţionarii Primăriei Peştişani vor primi salarii mărite cu 12%.
A.STOICA

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here