Conferința „BREXIT – Provocări pentru România”

228

Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu-Jiu a organizat luni, 18 iulie 2016, Conferința „BREXIT – Provocări pentru România”. Conferința s-a dorit a fi un for de dezbatere ştiinţifică care să atragă atenţia asupra provocărilor actuale cauzate de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, cu influenţe determinante asupra circulaţiei bunurilor, serviciilor, capitalurilor și forţei de muncă în contextul unei lumi globalizate.

Tematica manifestării „BREXIT – Provocări pentru România” a fost de maxim interes, atât pentru profesioniștii din domeniul economic, cât şi pentru toată societatea, pornind de la premisa că este necesară o cunoaştere adecvată, pe scară cât mai largă, a problemelor şi necesităţilor existente în societate şi economie la acest moment. „Organizatorii conferinței au adresat invitaţia de a participa la eveniment tuturor celor care consideră că pot susţine demersul întreprins: specialişti din toate domeniile de activitate, reprezentanţi ai instituţiilor publice, ONG-urilor şi mediului de afaceri, considerând că numai în echipă putem construi fundaţia unui viitor sigur şi prosper, iar responsabilitatea ne revine tuturor”, a declarat purtătotul de cuvânt al UCB Târgu-Jiu.

Teme de interes
Consecințele Brexit-ului asupra României și a celorlaltor state ale Uniunii Europene au fost dezbătute în cadrul manifestării de către cadre universitare ale instituției gazdă și ale altor universități din țară, după cum urmează: 1. Prof.univ.dr. Taşnadi Alexandru – Academia de Studii Economice din București: Câteva reflecţii asupra „distanţei” dintre Brexit şi „noua înţelegere”; 2. Prof.univ.dr. Aceleanu Mirela Ionela – Academia de Studii Economice din București: Consecințele Brexit-ului la nivelul Uniunii Europene; 3. Prof.univ.dr. Năstase Carmen Eugenia – Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava: Noua conjunctură economico-socială în contextul Brexit; 4. Prof.univ.dr. Chiriţescu Dorel Dumitru – Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu: Anticapitalismul – cauze şi mod de manifestare; 5. Conf.univ.dr. Pociovălişteanu Diana Mihaela – Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu: Brexit-ul şi mobilitatea forței de muncă în UE.
Evenimentul s-a desfășurat la sediul Facultății de Științe Economice, din centrul municipiului Târgu-Jiu.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here