Condescu vrea să controleze prin Manţog, PDL şi UNPR

418

condescuJocul lui Marin Condescu de a îngenunchea, prin Ionel Manţog, două partide politice, PDL şi UNPR, prinde contur. Nu degeaba s-a deplasat Condescu alături de Manţog sâmbătă la Craiova, cu puţin timp înainte de numirea noului preşedinte al UNPR pentru o discuţie cu Gheorghe Bică.

Dacă la plecare însă, Manţog s-a dus cu gândul că îşi va negocia doar funcţia de preşedinte al UNPR Gorj, la Craiova şi-a schimbat planul când i s-a dat de înţeles că poate deveni strategul celor două partide politice, pregătind un aşa-zis proiect regional de campanie care să cuprindă ambele partide politice. Noua strategie i-a surâs, se pare, şi lui Condescu.

Dubii, asta împrăştie, în aceste ultime zile, Ionel Manţog prin declaraţiile publice contradictorii făcute la adresa celor din UNPR şi PDL Gorj. Se transmit mesaje subliminale spre conducerea PDL Gorj, care ar trebui în opinia sa să cedeze, dar şi spre cea a UNPR. Se vede însă că Manţog nu este ipocrit, recunoscând apropierea şi negocierile cu UNPR şi, în final, deplasarea sa la Bucureşti la numirea noului preşedinte al UNPR Gorj. Se mai simte însă un uşor curaj, probabil insuflat de Condescu, Manţog încercând timid să revină la tonul pe care îl avea în momentele sale bune de la PDL. Manţog face însă un pas înainte şi doi înapoi. Dovadă că acum dă înapoi în privinţa sondajului pentru care şi-a dat acordul în faţa preşedintelui Ion Ruşeţ, asta de teama că un scor prost îi va da câştig de cauză actualului lider al organizaţiei, care ar avea astfel motivul să demonstreze la cele mai înalte foruri că Manţog nu mai este nimic la nivel de Gorj. Cu toate acestea şi-a dat un acord pentru sondaj, şi chiar şi-a arătat dorinţa de a pleca la UNPR, cu inima împăcată. A fost însă o iluzie, o iluzie marca Manţog, politician care a cedat iar, când i s-a promis din nou accesul spre PDL.

Pendulă, între UNPR şi PDL

Declaraţiile contradictorii ale lui Manţog dau însă de furcă inclusiv propriilor susţinători. Din acest motiv, nu mai ştie unde să se poziţioneze nici măcar Marius Vlaicu, care vroia ca Ionel Manţog să vină la UNPR sperând că el va conduce partidul iar fostul pedelist va ocârmui din umbră organizaţia. De asta probabil şi declaraţiile sale publice în care îşi exprimă nemulţumirea că partidul nu l-a pus în scaunul lui Cocină, ca şi intenţiile de a accepta oferte de la Opoziţie, spunând că l-ar bate gândul să plece din partid. Nici Gheorghe Cocină, care a participat alături de Manţog la şedinţa Biroului Politic Permanent Naţional al UNPR, din capitală, nu mai ştie dacă are mână liberă să îşi numească Picture 093proprii candidaţi ori trebuie să ceară ,,verdele” de la partenerul său ,,din umbră”. Îl invită însă timid pe Manţog să îşi arate faţa la şedinţele UNPR, asta pentru a lua contact cu organizaţia, încercând şi o apropiere de ea.

Nici în pat, nici pe lângă pat

Timpul, acesta este însă acum singurul duşman al lui Manţog. L-a recucerit pe Condescu dar timpul nu îl poate opri în loc, iar alegerile mai că bat la uşă. Şi apropo de uşă, Manţog a încercat deja uşa din spate a USL, dar PC-ul a mai pus un zăvor prin Victor Ponta, a reîncercat uşa PDL, dar şi aceasta s-a deschis uşor şi s-a închis însă brusc şi zgomotos, mai are o uşă, cea a UNPR. Dacă nici pe aceasta nu o va deschide în următoarele săptămâni, Manţog îşi poate pune şapca în cui, putând să îşi ia adio, de tot, de la politică. Dacă nu va lua o hotărâre, în scurt timp, va deveni un alt ,,Nicolae Mischie”, politician care, nostalgic după vremurile bune, s-a obişnuit cu greu că politica şi colegii săi pot să activeze şi fără el în partid.

ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here