Concurs Interjudeţean, desfăşurat la CNTV

169

cntvÎn intervalul calendaristic 20 – 22 mai 2011, la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din municipiul Târgu-Jiu se va desfăşura Concursul Interjudeţean de Fizică „Liviu Tătar”. La aceasta vor participa echipaje formate din 12 elevi (clasele VII – XII) din judeţele de sud ale ţării şi din Republica Moldova.

Lotul fiecărui judeţ va fi însoţit de 1-2 profesori corectori, de regulă inspectorul de fizică şi un alt profesor de specialitate. Pentru buna desfăşurare a concursului, consilierii municipali au aprobat ieri, în cadrul şedinţei lunare, suma de 10.000 de lei pentru realizarea mapelor, a examenelor şi pentru cheltuieli de birotică şi premierea elevilor. Banii vor fi daţi din bugetul local, din cheltuielile destinate capitolului „Cultură, recreere şi religie”.

Concursul este inclus în Calendarul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, dar nu se asigură finanţare pentru acesta. Concursul de Fizică “Liviu Tătar” se adresează elevilor de liceu şi are ca principal obiectiv stimularea acestora în studiul fizicii, dezvoltarea pasiunii şi interesului pentru o pregătire constantă la această disciplină de învăţământ. El va consta dintr-o probă teoretică de trei ore, cu probleme din programa liceală în vigoare şi aprobată de MECTS pentru faza naţională a Olimpiadei de Fizică din anul curent.

I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here