Concurs de soluţii pentru Ansamblul Brâncuşi

259

Primăria Municipiului Târgu-Jiu va organiza la începutul lunii iulie un concurs de soluţii în care cei mai buni arhitecţi îşi vor prezenta proiectele de modernizare şi reabilitare a Căii Eroilor. Acţiunea face parte din demersurile începute în urmă cu câţiva ani de către municipalitate, şi a fost precedată de un concurs de idei. “Pe 2 şi 3 iulie va fi organizat un concurs de soluţii, realizat ca parte a procedurii de atribuire a proiectării pentru obiectivul «Modernizare şi reabilitare zona protejată a Ansamblului Monumental Constantin Brâncuşi», adică reabilitarea Căii Eroilor. Este o parte a acestei proceduri, deoarece municipalitatea a făcut o serie de demersuri încă din anii anteriori pentru concretizarea acestui obiectiv; a fost organizat, în primă fază, un concurs de idei în urma căruia au fost preluate cele mai bune soluţii propuse de către arhitecţii concurenţi, apoi s-a organizat acest concurs în urma căruia se va stabili soluţia finală pentru aceste investiţii”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.
Modernizarea obiectivelor care sunt situate pe Axa Brâncuşi va atrage şi o serie de investiţii şi proiecte adiacente menite să contribuie la dezvoltarea socio-economică a municipiului Târgu-Jiu. “Pe lângă amenajarea acestei axe, dorindu-se redefinirea acesteia ca axă fundamentală a municipiului, se vor realiza o serie de alte obiective, parcări subterane, spaţii adiacente, menite să contribuie şi la dezvoltarea socio-economică a municipiului. Proiectul va fi depus în cadrul programelor cu finanţare europeană, iar până în toamnă ne dorim să avem pregătită documentaţia pentru proiectul ce va fi selectat în urma concursului”, a mai spus Raul Chiriac.
Din juriul ce va selecta cel mai bun proiect de modernizare a Căii Eroilor vor face parte arhitecţi de renume naţional, precum şi preşedinţii Uniunii Arhitecţilor din România şi a Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here