Concurs de poezie şi proză, la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu”

732

Concursul interjudeţean „Literatura, artă a cuvântului”, aflat la prima ediţie, desfăşurat în data de 10 mai la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, s-a bucurat de prezenţa a numeroşi elevi pasionaţi de literatură.
Zilele trecute, în biblioteca Şcolii Gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, s-a desfăşurat prima ediţie a Concursului interjudeţean „Literatura, artă a cuvântului”, competiţie adresată doar elevilor de gimnaziu. La această primă ediţie au participat, cu lucrări, elevi de gimnaziu din judeţul nostru, precum şi din judeţele: Ilfov, Argeş, Prahova, Dolj, Maramureş, Dâmboviţa şi Neamţ.
concurs literaturaConcursul a avut ca temă două secţiuni: poezie şi proză, la alegere, fiind organizat de catedra de Limba şi literatura română din cadrul Şcolii Gimnaziale “Ecaterina Teodoroiu”. Scopul proiectului a fost acela de a încuraja lectura în rândul elevilor, de a le da posibilitatea de afirmare, precum şi de a descoperi talentul creativ al acestora. Într-o atmosferă de competiţie, concurenţii au avut libertatea de a-și alege modul în care au dorit să-și prezinte poezia sau proza. Elevii şi-au expus creațiile proprii încercând să impresioneze şi să fie cât mai convingători pentru cei aflaţi în sala de lectură a bibliotecii, dar în special pentru juraţi. Originalitatea, creativitatea sau claritatea în exprimare au fost unele dintre aspectele apreciate şi punctate, la final, de membrii juriului. Astfel, câştigătorii acestei prime ediţii au fost: la clasele V-VI, premiul I, secţiunea proză a fost acordat elevului Mihai Santu, clasa a V-a, prof. coordonator Daniel Popa; premiul al II-lea, secţiunea poezie a fost obţinut de Petrişor Boncu, clasa a VI-a, prof. Daniel Popa, iar premiul al III-lea, tot secţiunea poezie, a fost acordat elevei Mihaela Teodora Săvoiu, clasa a VI-a, prof. coordonator Irina Vaculea. Iar la clasele VII-VIII premianţii au fost: Andrada Alberta Ţiu, premiul I, secţiunea poezie, coordonator fiind prof. Alina Văncică, premiul al II-lea-Cătălin Dumitrescu, clasa a VII-a, secţiunea poezie, coordonator prof. Ramona Cenuşe, în timp ce premiul al III-lea, la secţiunea poezie, a revenit elevei Oliana Călugăru, clasa a VII-a, coordonator Daniel Popa.
Pe viitor, aşa cum spun organizatorii, se doreşte extinderea acestui proiect susţinând, în acest fel, elevii iubitori de literatură, de creaţie în special.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here