Concurenţă crescută pe posturile scoase la concurs de Spitalul Novaci

207

Spitalul Orăşenesc Novaci a scos la concurs două posturi de asistent, unul de infirmier şi unul de îngrijitor. Înscrierile s-au terminat vineri. Cele mai multe dosare sunt pentru postul de infirmier, însă concurenţă există şi la celelalte posturi scoase la concurs. Concursurile de angajare vor avea loc pe data de 12 noiembrie.

Conducerea Spitalului Orăşenesc Novaci a făcut demersuri pentru scoaterea la concurs a patru posturi, două fiind de asistent şi câte unul de infirmier şi îngrijitor curăţenie. Înscrierile s-au finalizat vinerea trecută. Pentru postul de infirmier s-au depus opt dosare; câte trei concurenţi sunt pe posturile de îngrijitor şi asistent la Chirurgie; pentru postul de asistent la Pediatrie s-au înscris două persoane. „Înscrierile s-au terminat vineri. Avem mulţi candidaţi înscrişi; pentru postul de asistent medical la Pediatrie sunt două persoane înscrise; câte trei dosare s-au depus pentru postul de asistent de la Chirurgie şi cel de îngrijitor, iar pentru infirmier s-au înscris opt persoane. Ne bucurăm foarte mult că s-au înscris atâtea persoane pentru că dacă avem o concurenţă mare, cel care câştigă concursul este cel mai bun, cel mai bine pregătit”, a explicat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.
Toate cele patru posturi scoase la concurs sunt vacantate de la 1 ianuarie 2012 până în prezent. Concursul de angajare are loc pe data de 12 noiembrie, timp în care candidaţii trebuie să se pregătească suficient de bine pentru a câştiga.

Posturi de medic vacante, dar blocate
Spitalul Orăşenesc Novaci ar avea nevoie de angajări şi pentru echipa de medici, în special la Ginecologie şi Radiologie. Totuşi, deocamdată posturile sunt blocate, demersurile în vederea angajărilor urmând a se face după deblocarea acestora. „Am avea mare nevoie de angajări de medici, la Ginecologie şi Radiologie, mai ales. Deocamdată angajările sunt blocate şi nu putem scoate la concurs posturile de medic”, confirmă managerul Eufimia Dumiterescu. La Spitalul Orăşenesc Novaci ajung bolnavi din oraş, din staţiunea montană Rânca şi din şapte comune, care sunt arondate la Novaci: Alimpeşti, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Roşia de Amaradia. Astfel, acesta asigură asistenţă medicală completă pentru aproximativ 61.000 de locuitori şi dispune de 133 de paturi. Deseori, adresabilitatea înregistrată la această unitate este foarte mare, întâmplându-se chiar să existe situaţii de a sta câte doi pacienţi într-un pat. Tocmai de aceea, interesul conducerii spitalului pentru angajarea de personal şi asigurarea unor condiţii foarte bune atât pentru salariaţi, cât şi pentru pacienţi, este unul foarte mare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here