Concluziile întâlnirii sindicate-administraţia CEO

312

În cadrul Comisiei de Negociere de astăzi, reprezentanţii administraţiei au stabilit de comun acord cu partenerii sociali criteriile privind ordinea de prioritate la concediere şi pachetele salariale compensatorii.
„La începutul întâlnirii, Preşedintele Directoratului, Laurenţiu Ciobotărică, a prezentat situaţia financiară a companiei în contextul actual al pieţei de energie şi a subliniat faptul că obiectivul măsurilor de eficientizare şi restructurare a companiei nu este reducerea numărului de personal, ci asigurarea echilibrului bugetar pentru continuitatea şi eficienţa economică a activităţii. Având în vedere pierderile cumulate de peste 1,65 miliarde lei înregistrate în ultimii ani, este imperios necesară păstrarea proporţiei corecte a cheltuielilor cu personalul în perioada 2016-2020, pentru care se estimează o reducere a costurilor totale cu 2,4 miliarde lei.
În urma negocierilor, au fost stabilite de comun acord, două criterii principale de disponibilizare: încetarea CIM-urilor salariaţilor care îndeplinesc condiţii de pensionare în termen de 24 de luni de la data concedierii, condiţionat de publicarea în Monitorul Oficial, până la emiterea deciziei de concediere, a hotărârii de guvern prevăzute de Art.2 din OUG nr.36 / 2013; încetarea CIM-urilor salariaţilor cu probleme deosebite, ale căror locuri de muncă se desfiinţează, se poate face numai cu acordul sindicatului din care face parte salariatul.
Referitor la pachetele salariale compensatorii ce vor fi acordate de companie, au fost stabilite următoarele: în funcţie de data/perioada în care sunt îndeplinite condiţiile de pensionare, salariaţii vor beneficia de unul, trei sau patru salarii medii brute pe unitate; alte categorii de personal care vor fi disponibilizate, în afara salariaţilor care îndeplinesc condiţiile de pensionare în următoarele 24 de luni, vor putea beneficia de opt salarii medii brute pe unitate.
Salariaţii ale căror CIM-uri vor înceta ca urmare a concedierii colective, vor beneficia, pe lângă plăţile compensatorii acordate de societate, şi de indemnizaţie de şomaj şi venit de completare, conform prevederilor OUG nr. 36/2013”, a transmis conducerea CEO.

Post navigation

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here