Comerţul cu nereguli, sancţionat

230

magazinA plouat cu amenzi peste mai mulţi comercianţi din judeţ în urma controalelor efectuate la sfârşitul săptămânii trecute de către inspectorii sanitar-veterinari gorjeni.

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat un număr de 69 controale în Târgu-Jiu, Novaci, Tismana, Turceni, Târgu-Cărbuneşti, Rovinari, Bumbeşti-Jiu şi localităţile rurale Bumbeşti-Piţic, Polovragi, Turburea, Aninoasa, Plopşoru, Ioneşti, Vladimir, Bâlteni, Brăneşti. Astfel, au fost verificate 23 de unităţi de procesare pâine, specialităţi de panificaţie, patiserie şi prăjituri proaspete, 30 de unităţi de comercializare cu amănuntul şi ridicata, două supermarket-uri, o fermă de păsări, un abator mamifere, un centru de ambalare ouă, o unitate de ambalare ciuperci, pieţele agroalimentare din municipiul Târgu-Jiu, Târgul săptămânal din comuna Bâlteni, precum şi cinci unităţi de alimentaţie publică.

11 amenzi aplicate

“În cursul acestor inspecţii, am dispus aplicarea a 11 sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.080 lei şi a două ordonanţe de interzicere a activităţii. O sancţiune contravenţională în valoare de 600 lei şi o ordonanţă de interzicere a activităţii de comerţ cu amănuntul au fost aplicate pentru depozitarea necorespunzătoare a pâinii şi spaţii necorespunzătoare funcţional pentru desfăşurarea activităţii într-un magazin din Bumbeşti-Piţic”, a declarat Ion Iliuţă, şeful DSVA Gorj.

De asemenea, o sancţiune contravenţională a fost aplicată de către inspectorii sanitar-veterinari gorjeni într-o unitate de comerţ cu amănuntul din Polovragi, în valoare de 600 lei. Motivele au fost neetichetarea produselor, aparatură frigorifică degradată, expunerea necorespunzătoare a produselor de patiserie. O altă ordonanţă de interzicere a activităţii a fost aplicată de oamenii legii într-un chioşc alimentar amplasat în incinta unei şcoli generale din localitatea Bumbeşti-Piţic, pentru spaţiu neconform structural şi funcţional.

Alte trei sancţiuni contravenţionale s-au dat pentru magazine din Rovinari, Bâlteni şi Plopşoru, motivele sancţionării fiind manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare şi nerespectarea normelor de depozitare a produselor alimentare.

Şi în Izvoarele s-a dat o amendă pentru un restaurant în urma constatării folosirii unor materii prime neetichetate corespunzător.

Cu sancţiuni contravenţionale s-au ales şi cinci persoane fizice din localităţile Teleşti, Dăneşti şi Ţicleni, care transportau animale.

Ei au fost amendaţi pentru lipsa documentelor de autorizare a mijloacelor de transport, a documentelor însoţitoare şi a elementelor de identificare a animalelor transportate.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here