Colegiul Medicilor din România: Stop! Așa nu se mai poate!

1593

Președinții filialelor Colegiului Medicilor din România au transmis, duminică, o solicitare către autorități. Ei cer un angajament pentru sănătate care implică investiții în infrastructură și condiții de muncă sigure. Mesajul vine după tragedia de la ATI Piatra Neamț.

„Am văzut cum Organizația Mondială a Sănătății a transmis în pandemie testare, testare, testare. Acum, după tragedia de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, considerăm că autoritățile, toată clasa politică trebuie să participe și să se implice în realizarea unui angajament pentru sănătate, a unei strategii care să fie aplicată indiferent de cine este la guvernare, cu etape clare, evaluări periodice astfel încât, cât mai repede să avem o nouă infrastructură în sănătate – spitale noi, pentru pacienți, pentru condiții de lucru decente și sigure pentru medicii și cadrele medicale – pentru România!”, scriu reprezentanții CMR.

„Dumneavoastră aveți deciziile, noi muncim, salvăm pacienții, dar așa NU se mai poate! Nu avem destule paturi pentru marii Arși, muncim în spitale vechi, facem sacrificii, dar STOP și hai să construim! Nu s-a făcut de la Revoluție până acum, nu este bine, dar haideți măcar acum, după această tragedie să facem lucruri gândite, organizate, planificate și urmărite astfel încât să nu se mai întâmple astfel de tragedii”, spun președinții filialelor județene ale Colegiului Medicilor din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here