Codul de bune practici, discutat în sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor din 27 iulie

4
ilie-sarbuMinistrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a declarat că speră ca proiectul de lege privind Codul de bune practici în comerţul cu produse agroalimentare să fie adoptat de Camera Deputaţilor în sesiunea extraordinară. Iniţial, proiectul a fost inclus într-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, aprobată la 20 mai, însă actul normativ nu a fost publicat în Monitorul Oficial. Sârbu a afirmat că documentul nu a fost transmis către Monitorul Oficial, deoarece Guvernul a constatat că sunt prea multe astfel de acte normative şi a hotărât continuarea promovării proiectului în Parlament.
“Da, l-am trimis şi, după aceea, din cauza numărului foarte mare de ordonanţe de urgenţă, s-a ajuns la concluzia asta. Prin consens. Am stabilit în Guvern că e mai bine şi mai repede (Codul să fie adoptat ca ordonanţă de urgenţă – n.r.), dacă se poate. N-a fost să fie aşa. Asta e viaţa, dar nu e o tragedie”, a spus Sârbu.

Camera Deputaţilor se va afla în sesiune extraordinară în data de 27 iulie. Proiectul de lege transpune unele dintre prevederile Codului de bune practici, semnat în luna iulie a anului trecut de producători şi retaileri. Deşi Codul a intrat în vigoare anul trecut, producătorii au reclamat în mai multe rânduri că documentul nu a schimbat taxele şi practicile marilor reţele de magazine şi este nevoie de o lege în domeniu.
Irina PICIORUŞI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here