CNI pregătește licitația pentru Stadionul Municipal

139

După ce în urmă cu aproape două săptămâni, Guvernul a alocat noi sume pentru finalizarea lucrărilor la Stadionul Municipal din Târgu-Jiu, acum autoritățile locale așteaptă definitivarea licitației.

Deoarece nu se știe exact cât va dura procedura de licitație organizată de Compania Națională de Investiții pentru atribuirea lucrărilor, primarul de Târgu-Jiu nu poate aproxima nici termenul de finalizare al acestora. ”Cred că cei de la CNI sunt direct interesați ca să rezolve cât mai repede problema cu licitația pentru că este o licitație care se poate rezolva, din punctul meu de vedere, într-o lună de zile, dar se poate soluționa și în trei luni de zile în condițiile în care există contestații. Sper să nu fie așa ceva mai ales că din ce am înțeles este și modificată legea și în condițiile în care contești o astfel de lucrare trebuie să îți asiguri și să pui garanție 30% din valoarea lucrării pe care ai contesta-o. Dacă cumva ți se respinge contestația, statul rămâne cu cei 30% fără ca să mai ai posibilitatea să ți se returneze. Dacă se câștigă contestația, nu e niciun fel de problemă. În ceea ce privește lucrările, acestea țin de CNI și de Dumnezeu în privința vremii. Lucrările fiind în exteriorul stadionului, este clar că nu poți să torni ciment la -10 grade. Dacă Dumnezeu ne ajută și vremea este bună se poate lucra și în luna decembrie. Dar putem doar să ne rugăm să fie vremea bună”, a declarat edilul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu.

O nouă alocare de 5 milioane de euro
Termenul de finalizare a lucrărilor la Stadionul Municipal fusese anunţat pentru sfârşitul lui 2016. A fost amânat pentru 31 iulie 2017. Următoarele date scadente, septembrie 2017 şi martie 2018, au fost şi ele ratate. Acum se anunţă că ar putea fi terminat în luna ianuarie 2019. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a emis un comunicat prin care informează că Guvernul a aprobat finanțarea unor lucrări suplimentare pentru noul stadion al celor de la Pandurii. ”Conform situației actuale, pentru a îndeplini condițiile de funcționare, este nevoie de: realizarea unor ecrane de protecție la foc cu o lățime de minimum 4 metri, pe toată înălțimea intersecției; construirea unor rețele de colectare din incinta amplasamentului predat, urmând ca Primăria Târgu-Jiu să realizeze bazinul de retenție, pompele şi separatorul de hidrocarburi, conform reglementărilor în vigoare; lucrări pentru adaptarea pistei de atletism, în scopul omologării acesteia; alte lucrări care nu au fost cuprinse în proiectul inițial privind alimentarea cu energie electrică, extinderea rețelelor exterioare de alimentare cu apă și canalizare, refacerea rețelei de alimentare cu apă potabilă și canalizare menajeră și rețeaua de canalizare pluvială. Astfel, actul normativ aprobat  prevede finanțarea amenajărilor exterioare și a tuturor lucrărilor necesare pentru punerea în funcțiune a stadionului de fotbal în condițiile prevăzute de legislatia specifică în vigoare. Valoarea totală a acestor lucrări suplimentare, care au o durată de 4 luni, este de 23,30 de milioane de lei, din care 17,95 de milioane de lei sunt asiguraţi de MDRAP prin CNI, iar 5,35 de milioane de lei reprezintă finanțarea de la bugetul local al municipiului Târgu-Jiu”, se arată în comunicat.
Izabella Molnar

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here