Clubul Rotary Târgu-Jiu plantează copaci

375

Clubul Rotary Târgu-Jiu  a demarat, sâmbătă, 5 noiembrie 2016, proiectul Rotary plantează, printr-o acțiune de plantare în cartierul Narciselor din Târgu-Jiu. Astfel, Clubul Rotary Târgu-Jiu s-a alăturat celorlalte cluburi din Districtul 2241-România și Republica Moldova, într-un proiect cu un obiectiv ambițios, acela de a planta un milion de copaci la nivelul Districtului.

Sâmbătă, 5 noiembrie, a avut loc o primă acțiune de plantare, prin care membrii Clubului Rotary Târgu-Jiu, alături de Tinerii de la Interact Târgu-Jiu, dar și elevi de la Școala Gimnazială ”Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, au plantat 200 de copaci în Cartierul Narciselor din Târgu-Jiu. ”Eu plantez, tu rotary plantari (2)plantezi…..noi plantăm. Cam asta e, în esență, mesajul unui program în care implicarea fiecăruia dintre noi și apoi a unei echipe poate duce la succes. Un succes care să asigure generației următoare un aer mai curat și o climă mai blândă” este mesajul lui Mircea Ștefan Solovăstru, Guvernatorul Districtului Rotary 2241 România și Republica Moldova.
rotary plantari (3)Potrivit reprezentanților Clubului Rotary Târgu-Jiu, suntem cu toţii preocupaţi de sănătatea din prezent a mediului şi a oamenilor, precum şi de binele urmaşilor noştri. Aerul pe care îl respirăm este produs şi de păduri şi ceea ce se întâmplă în ultimii 27 de ani nu ne dă speranţe de mai bine. Este nevoie să ne unim forţele pentru un proiect de anvergură, cu impact major şi constant de-a lungul timpului.
Nu putem rămâne impasibili ştiind că, din vara anului trecut, Terra a intrat oficial pe deficit de producţie de oxigen raportat la consumul mondial. ”A fost o acțiune reușită și suntem extrem de încântați de participarea masivă a tinerilor. Doresc să adresez mulțumiri tuturor participanților, membri ai Clubului rotary plantari (4)Rotary Târgu-Jiu și ai familiilor acestora, tinerilor noștri de la Interact, celor de la Școala Gimnazială ”Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, Direcției Silvice Gorj, care ne-a pus la dispoziție puieții necesari și Primăriei Târgu-Jiu, care ne-a asigurat terenul. O mențiune specială pentru prietenii noștri Nicu Goață rotary plantari (5)și Adrian Tudor care s-au ocupat de organizarea acestei acțiuni” a declarat Victor Troacă – președintele Clubului Rotary Târgu-Jiu.
Când toată lumea taie, Rotary plantează!!
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here