CJ Gorj, administrator de spitale

470

protocolSpitalul de Urgenţă de la Târgu-Jiu şi spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa au trecut de vineri în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj. Consilierii au aprobat protocolul de preluare a celor două unităţi medicale, cu menţiunea că datoriile vechi ale spitalelor nu vor fi achitate de acest for.

După o verificare prealabilă a situaţiei financiar-contabile şi a inventarului spitalului de Urgenţă din Târgu-Jiu şi a celui de la Dobriţa, la cererea Consiliului Judeţean Gorj, cele două unităţi sanitare au fost trecute pe protocolul de predare primire. Mai trebuia doar ca, în şedinţa de vineri a CJ Gorj, consilierii judeţeni să aprobe preluarea în administrare a celor două spitale, fapt care s-a şi întâmplat. Ion Călinoiu, preşedintele acestui organism a menţionat însă într-o anexă a protocolului că datoriile mai vechi ale spitalelor nu vor fi achitate de CJ Gorj. “Noi ne vom ocupa doar de administrarea celor două spitale şi am menţionat în protocol că nu este datoria noastră să le plătim datoriile vechi”, a declarat Ion Călinoiu.

protocol 2Discuţii la vot

Consilierii judeţeni au votat apoi componenţa Consiliilor de Administraţie a celor două unităţi medicale, votul în sine creând însă discuţii între consilieri. De la vot a lipsit consilierul judeţean PD-L, Ionel Manţog, care părăsise sala după un schimb de replici cu Ion Călinoiu. Preşedintele CJ Gorj a trecut apoi la semnarea propriu-zisă a protocolului, documentele fiind semnate şi de Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Doar Spitalul Novaci nu avea semnat până vineri, protocolul de predare primire cu autorităţile locale, acest lucru fiind programat pentru a doua zi.

Salariile de sute de milioane, plătite de la bugetul de stat

La Spitalul Judeţean Gorj lucrează peste 1200 de persoane, managerul unităţii, Gheorghe Neaţă încasează de aici un salariu lunar net de aproape 100 de milioane de lei vechi, salarii similare având şi şefii şi unii dintre medicii Serviciului de Medicină Legală din cadrul spitalului, dar şi doi dintre medicii Unităţii de Primiri Urgenţe din aceeaşi unitate medicală. Salarii mari au şi economiştii spitalului, şefii de secţii şi cei de la Serviciul Administrativ. Acestea sunt achitate fie de la bugetul de stat, fie de la Ministerul Sănătăţii, fie din veniturile realizate de unitatea în cauză.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here