Consiliul Judeţean Gorj a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost prezentată închiderea proiectelor finanţate pe Programul Operaţional Regional: “Reabilitare drum judeţean DJ 672”, măsura 2.1 şi “Modernizare Ambulatoriu Spital Judeţean”, măsura 3.1. Ambulatoriul SJU a fost deja inaugurat, la drumul judeţean DJ 672 fiind demarată procedura de recepţie a lucrărilor pe data de 28 decembrie.
Autorităţile judeţene au finalizat lucrările de reabilitare a Drumului Judeţean 672 Ciuperceni-Godineşti-Tismana-Peştişani-Brădiceni- Buduhala, pe o lungime de 43 de kilometri. Directorul adjunct Cornel Cimpoieru, şeful Serviciului de Drumuri a declarat că: “Reabilitarea drumului judeţean DJ 672 în lungime de 43, 623 de kilometri a constat în principal în următoarele categorii de lucrări: s-a reabilitat drumul pe lungimea menţionată mai devreme, reabilitarea constând în executarea de supralărgiri, de aşternere a straturilor de egalizare şi binder şi a stratului de uzură. În plus, s-au mai reabilitat opt poduri din cele 13 existente pe DJ 672, iar cinci poduri au fost construite de nou. Alte lucrări adiacente acestui proiect au fost accesele la proprietăţi, au fost dispozitive de scurgere a apelor, respectiv şanţuri dalate şi podeţe transversale, marcaj longitudinal şi transversal, semnalizarea pe verticală care a constat în montarea de stâlpi şi table indicatoare şi acostamente din balast şi piatră spartă. Lucrările au început în primăvara anului 2014 şi au fost finalizate în 7 decembrie 2015, recepţia fiind demarată pe data de 28 decembrie, urmând a fi încheiată până la sfârşitul anului 2015”.
Călinoiu: “S-a realizat o legătură mai mult decât necesară”
Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, spune că Drumul Judeţean 672 trebuia reabilitat urgent, întrucât era foarte degradat. În plus, această arteră rutieră face legătura între localităţi importante. “Pe traseul acestui drum de 43 de kilometri s-a realizat o legătură mai mult decât necesară de la un drum de categorie superioară, cum e drumul naţional Târgu-Jiu – Motru – Severin şi zona turistică Tismana. Deci drumul parcurge satele comunei Ciuperceni – Godineşti, din Tismana – Pocruia, Ungureni – Topeşti – Vânăta – Gureni – Peştişani, intrăm în drumul naţional Târgu-Jiu – Herculane şi continuăm prin Brădiceni şi ne legăm de drumul naţional de unde am plecat: Târgu-Jiu – Motru. Este o infrastructură rutieră ce pune în valoare potenţialul turistic al zonei şi dă posibilitatea celor care vin pe acest drum să facă un traseu prin care ajung la Tismana, în zona rezervaţiei naturale de castani, la tot ce înseamnă Tismana turistică”.
Bugetul total al proiectului a fost de peste 37 milioane de lei, cheltuielile eligibile fiind de 29, 7 milioane de lei. Lucrarea are termen de garanţie doi ani, timp în care constructorul va remedia pe cheltuială proprie eventualele probleme ce ar putea să apară.
Minodora Sucea