Circulație la liber pe Transalpina de la 1 iunie!

299

E cât se poate de oficială informația conform căreia din prima zi a lui Cireșar circulația va fi redeschisă pe Transalpina. Barierele care blocau traficul până acum au fost deja date la o parte, drumarii trebuind să circule pe acolo pentru a merge în munte și a face reparațiile de care este nevoie după o iarnă cu zăpadă nu tocmai puțină. De altfel, și acum mai pot fi văzute pe marginea șoselei mormane de nămeți de 4 metri înălțime. La temperaturi de 4-5 grade Celsius, cu multă ceață, așa cum a fost miercuri, drumarii au lucrat la montarea semnelor de circulație, reprezentantul Drumurilor Naționale Gorj, Cristi Tudor, precizând că în perioada în care traficul este închis indicatoarele sunt date jos.
“Acum sunt efectuate ultimele lucrări de montare a indicatoarelor, asta pentru că iarna ele sunt date jos. Altfel ar fi rupte de zăpadă sau de vântul puternic. Am curățat, de asemenea, întreg carosabilul de zăpadă, se poate circula fără probleme. Mai lucrăm la acostamente, dar sunt lucrări minore, astfel că la 1 iunie se va putea relua circulația pe Transalpina”, afirmă Cristi Tudor. Printre muncitorii de la Drumurile Naționale își fac însă loc deja turiștii veniți din diverse colțuri ale țării, dornici să vadă muntele la început de vară. “Noi am plecat de la Constanța ca să facem Transalpina și Transfăgărășanul. Am trecut prin Rânca, am ajuns aici pe munte și ne place ce am văzut. E ceață, e frig, dar e frumos. Am văzut jos că era un semn cu accesul interzis, dar dacă mai treceau și alte mașini am zis să mergem și noi și așa am ajuns pe munte”, a spus un turist venit de la malul mării.
Vestea deschiderii circulației îi bucură și pe cabanierii din Rânca. Șeful asociației acestora, Constantin Pănescu, spune că de această dată Transalpina chiar se deschide la 1 iunie după ce drumarii au reușit să curețe zăpada de pe carosabil, iar ploile au ajutat și ele la topirea mai rapidă a zăpezii. “Avem și oferte speciale pentru cei care doresc să petreacă la noi minivacanța de Rusalii. Avem o ofertă care presupune că la trei nopți de cazare a patra este gratis. Prețul este de doar 49 de lei, cu mic dejun inclus, iar solicitări deja avem pentru cei care vor să vină aici de la 1 iunie”, spune Pănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here