Cincizeci de biciclişti au pedalat pentru mediu

376

mars biciclete facuta de minePeste cincizeci de persoane au participat ieri la marşul bicicliştilor desfăşurat pe traseul SC Rostramo – Bulevardul Ecaterina Teodoroiu – Str. Vulcan – Parcul Debarcader – Str. Vasile Alecsandri – B-dul Constantin Brâncuşi – Piaţa Prefecturii, între orele 10:00 – 11:00.

Participanţii marşului au marcat Săptămâna Europeană a Mobilităţii, eveniment desfăşurat în perioada 16 – 22 septembrie, şi organizat de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj. Sloganul ales la nivel european pentru ediţia din acest an este: „Călătorind mai inteligent, trăim mai bine”.

„Am decis să ne alăturăm acestor manifestări prin organizarea marşului bicicliştilor la care am avut zeci de participanţi din rândul elevilor de liceu din municipiul Târgu-Jiu şi funcţionarii publici din cadrul APM Gorj. De asemenea, la eveniment au dorit să participe şi câţiva copii de la Şcoala Numărul 4 şi de la Grădiniţa Lumea Copiilor, de care a trebuit să avem grijă deoarece municipiul nu are încă o pistă pentru biciclete. Marşul bicicliştilor a avut ca scop şi sensibilizarea autorităţilor locale de a face nişte amenajări menite să creeze copiilor spaţii de joacă şi o siguranţă a recreării. Pe parcursul întregii Săptămâni a Mobilităţii vor avea loc activităţi similare, concursuri, desene pe asfalt, expoziţii cu tematica mediului înconjurător, dar şi alte marşuri ale bicicliştilor, în toate oraşele din judeţul Gorj”, a declarat Elisabeta Juveloiu, director coordonator al APM Gorj.

Iniţiativa APM Gorj s-a bucurat de susţinere din partea tuturor instituţiilor publice din judeţ care au anunţat că se vor alătura acţiunilor respective. De altfel, în acest an, instituţia de mediu va face demersurile necesare pe lângă autorităţile responsabile în vederea trasării în municipiul Târgu-Jiu a unor piste pentru biciclişti, aşa cum au toate marile oraşe ale ţării.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here