Cinci furturi de energie electrică depistate în Gorj

1753

Operatorul de distribuție energie electrică din Oltenia a efectuat, în perioada octombrie – decembrie 2021, peste 5.330 de controale pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice.
În cele 7 județe în care operează Distribuție Oltenia au fost identificate 450 de cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică. Cele mai multe furturi de curent s-au înregistrat în județul Dolj – 136, iar cele mai puține în Gorj, doar cinci.
„Sustragerea energiei electrice din rețeaua de joasă tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează in mod ilegal, cât și pentru consumatorii din vecinătate.
Orice intervenție neautorizată, precum și utilizarea unor instalații improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieți omenești și daune materiale semnificative.
În plus, sustragerea de energie constituie infracțiune de furt și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Distribuție Oltenia anunță că va realiza controale periodice pe teren.
„Departamentele specializate din cadrul Distribuție Oltenia organizează acțiuni în colaborare cu organele de specialitate ale Poliției pe linia prevenirii și combaterii caracterului infracțional al faptelor. În caz de suspiciune de sustragere de energie electrică, de deteriorare, modificare, blocare a funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice, modificare a componentelor instalațiilor energetice, executare sau folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, sunt sesizate organele de urmărire penală competente”, anunță Distribuție Oltenia.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here