Cheltuielile de personal, prioritare la Spitalul Novaci

582

Spital novaciLa Spitalul Orăşenesc Novaci, activitatea se desfăşoară în condiţii bune, însă banii primiţi de la începutul anului şi până în prezent, nu au mai permis realizarea de noi investiţii, cheltuielile de persoanl fiind însă acoperite. Conducerea unităţii aşteaptă semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru a vedea ce sume de bani are la dispoziţie pentru acest an.

Actualmente, la Spitalul Orăşenesc Novaci sunt îndeplinite toate condiţiile necesare unei bune fincţionări. Condiţiile hoteliere din saloane sunt foarte bune, hrana bolnavilor este de calitate, stocul de medicamente şi materiale sanitare este asigurat, iar toate acestea sunt confirmate de numărul mare de pacienţi care se regăsesc la această oră în spital. „Avem mulţi pacienţi internaţi şi încercăm pe cât posibil să evităm situaţia de a sta câte doi bolnavi în pat, dar uneori acest lucru este imposibil şi la unele secţii se creează aglomeraţie. În rest, toate se menţin cum le ştiţi: stocul de medicamente este asigurat, fără probleme, hrana e bună, în saloane avem căldură, deci nu sunt probleme”, explică Eufimia Dumitrescu, directoarea Spitalului Orăşenesc Novaci. Totuşi, pentru ca lucrurile să stea aşa cum sunt descrise, conducerea unităţii spitaliceşti novăcene a stabilit o serie de reguli, pentru ca situaţia să poată fi ţinută sub control şi pe timp de criză. Astfel, spre exemplu, necesarul de medicamente este făcut de şefii de secţii zilnic, cumpărându-se tot ce trebuie înainte ca produsele cerute să fi fost epuizate din farmacia unităţii; aşa se face că la Novaci stocul de mediamente este menţinut şi pacienţii nu sunt nevoiţi să-şi cumpere cele necesare tratării bolilor de care suferă.

Salariile au prioritate

În condiţiile unui buget limitat, după ce s-au asigurat condiţiile optime desfăşurării activităţii medicale, salariile sunt prioritatea numărul 1 a conducerii Spitalului Orăşenesc Novaci. „În privinţa cheltuielilor de personal, am reuşit să acoperim salariile şi tichetele de masă, ceea ce este foarte bine, pentru că angajaţii trebuie răsplătiţi pentru activitatea lor. Salariile sunt prioritare şi aşa trebuie să fie în toate instituţiile”, a mărturisit Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Deocamdată, conducerea unităţii aşteaptă semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate şi abia după acel moment va decide ce investiţii vor mai fi făcute la acest spital în următoarea perioadă.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here