Cheltuieli de un milion de lei pentru reparaţii la şcolile din Târgu-Jiu

197

scoalaPrimăria Municipiului Târgu-Jiu a alocat pentru acest an suma de 4,5 milioane de lei pentru programul de reparaţii al şcolilor şi grădiniţelor din municipiu.

Potrivit unei situaţii înaintate de Serviciul Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, cu lucrările de reparaţii de la unităţile de învăţământ din municipiu s-a cheltuit în primele patru luni ale acestui an suma de 1,1 milioane lei. De asemenea, autorităţile locale au pregătite documentaţiile tehnico-economice pentru execuţia lucrărilor de reparaţii ce urmează să înceapă după ce elevii şi preşcolarii vor intra în vacanţa de vară. Astfel, conform informării Serviciului Investiţii, în intervalul 1 ianuarie – 30 aprilie a.c. la Grădiniţa nr. 1 s-au reparat paturile şi scaunele şi s-a înlocuit instalaţia electrică interioară, în timp ce la Grădiniţa nr. 8 s-au făcut mici reparaţii şi igienizări, iar la Grădiniţa „Constantin Brâncuşi” s-au executat recompartimentări, s-a refăcut împrejmuirea unităţii şi s-a reparat învelitoarea acesteia. De asemenea, la Şcoala Generală „Voievod Litovoi” s-au executat zugrăveli exterioare, la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” s-a reparat şi vopsit învelitoarea, la Grupul Şcolar „Ion Mincu” s-au făcut reparaţii şi finisaje la căminul unităţii şi s-a înlocuit tâmplăria faţadei, la Grupul Şcolar „Traian Vuia” s-au executat reparaţii exterioare, interioare şi la grupurile sociale, precum şi la instalaţia de încălzire a căminului. Totodată, lucrările executate până acum de administraţia locală s-au regăsit şi la Liceul cu Program Sportiv unde s-au montat lambriuri şi s-au făcut reparaţii şi igienizări la sălile de clasă şi la sala de sport. Instalaţia electrică a Grupului Şcolar Materiale de Construcţii a fost reparată, cea de încălzire de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” a fost înlocuită, s-a vopsit faţada căminului Colegiului Tehnic „Henri Coandă”, şi s-au refăcut împrejmuirile de la Grupul Şcolar Agricol Bârseşti şi de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu”.

Noi sisteme de încălzire

În ceea ce priveşte programul de instalare a sistemelor de încălzire ce utilizează energie regenerabilă, acest program se derulează şi în acest an în Târgu-Jiu prin Administraţia Fondului de Mediu cu co-finanţare 20% de la bugetul local. „Astfel se vor instala centrale pe biomasă şi a instalaţiilor termice aferente la trei unităţi de învăţământ şi anume Şcoala Generală Voievod Litovoi, Şcoala Generală Ecaterina Teodoroiu, şi Grup Şcolar Bârseşti. Toate aceste trei unităţi în prezent au asigurat sistemul de încălzire prin sobe pe gaze astfel încât, prin realizarea noilor sisteme, pe lângă îmbunătăţirea condiţiilor de mediu, automat se îmbunătăţeşte confortul termic şi se reduce consumul energetic”, a spus şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, Raul Chiriac. Tot în cadrul aceluiaşi program, se vor monta sisteme cu panouri solare pentru producerea apei calde menajere la alte trei unităţi de învăţământ. Este vorba de Grădiniţa Nr. 1, Grădiniţa „Vis de copil” şi Colegiul Tehnic Ion Mincu. „Un alt obiectiv este construirea unei cantine, a unui cămin şi a unei săli de sport la Colegiul Comercial Virgil Madgearu. De asemenea, se vor face investiţii în învăţământul preşcolar prin Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Educaţiei. Cele 10 obiective se constituie în cinci creşe noi care vor aduce un plus de 200 de locuri, şi cinci grădiniţe, dintre care două obiective noi şi trei extinderi ale unor locaţii existente”, a adăugat Chiriac.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here