Cererile pentru tichetele sociale se depun până vineri

152

Pentru că se apropie sărbătorile pascale, autorităţile au deschis un punct de primire a documentelor de la târgujienii care îndeplinesc condiţiile de acordare a tichetelor sociale. Cererile se depun la Sala Sporturilor, până pe data de 12 aprilie. De aceste tichete vor beneficia persoane cu venituri de cel mult 200 lei pe membru de familie.

Consiliul Local Târgu-Jiu a aprobat, în şedinţa din luna martie, acordarea de tichete sociale cetăţenilor din municipiu, care au venituri sub 200 lei per membru de familie. Fiecare membru va primi tichete în valoare de 15 lei, cu ocazia sărbătorilor de Paşti şi Crăciun. Aceste tichete înlocuiesc, practic, pachetele cu alimente oferite, de regulă, de către autorităţi persoanelor nevoiaşe. Câteva mii de persoane cu venituri reduse vor primi tichete sociale de la autorităţi. Începând cu prima zi a acestei luni s-a dat startul perioadei de depunere a cererilor şi a documentelor necesare pentru acordarea tichetelor sociale. Până pe data de 12 aprilie, târgujienii sunt aşteptaţi la Sala Sporturilor pentru a solicita tichetele. Reprezentanţi ai municipalităţii au lucrat şi în week-end, oferind posibilitatea târgujienilor de a se prezenta la ghişeu cu documentele necesare.
Acordarea tichetelor se face pe bază de cerere, însoţită de documente doveditoare.
Pentru beneficiarii ajutorului social, acordat în baza Legii nr. 416, tichetele vor fi acordate în baza unui tabel nominal întocmit de compartimentul de specialitate din cadrul Direcţiei Publice de Protecţie Socială, fără a fi necesară depunerea din nou a actelor pentru acordarea tichetelor sociale.
Se exclud de la acordarea tichetelor sociale familiile sau persoanele care deţin în proprietate: o altă locuinţă în afara celei de domiciliu, terenuri în intravilan arabile sau cu potenţial de construcţii ori vânzare cu o suprafaţă totală mai mare de 1.000 metri pătraţi; autoturism cu o vechime mai mică de 10 ani şi cu o capacitate cilindrică mai mare de 1.600 centimetri cubi.
Primirea şi analizarea solicitărilor se va face în luna anterioară celei în care are loc sărbătoarea.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here