Cercetaţi pentru furtul a sute de litri de ţiţei

204

furt titei licuriciDoi tineri sunt cercetaţi de poliţiştii gorjeni după ce oamenii legii au stabilit că aceştia au fost implicaţi în furtul a aproximativ 900 de litri de ţiţei dintr-un colector amplasat pe raza comunei Licurici. Faţă de unul dintre cei doi suspecţi a fost dispusă măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, în timp ce celălalt tânăr este suspectat de favorizarea infractorului.

În seara zilei de 2 noiembrie, în jurul orelor 20:00, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu-Cărbuneşti au fost sesizaţi de o patrulă din cadrul I.J.J. Gorj, cu privire la faptul că au depistat pe raza comunei Licurici, în satul Negreni, o căruţă în care se aflau mai multe recipiente din material plastic ce conţineau aproximativ 900 de litri de produs petrolier. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului şi a activităţilor de investigare derulate ulterior, poliţiştii au identificat suspecţii implicaţi în furtul celor 900 de litri produs petrolier, ce proveneau dintr-un colector amplasat pe raza comunei Licurici. De asemenea, produsul petrolier tip ţiţei, evaluat la suma de 2.300 lei, a fost restituit societăţii prejudiciate. Unul dintre suspecţi a fost prins joi după-amiaza, cu ocazia unei acţiuni executate pe raza comunei Licurici.

„A fost depistat în trafic, într-un autoturism, principalul suspect, P.I.M., de 23 ani, din comuna Licurici. Poliţiştii l-au condus pe suspect la sediul Poliţiei oraşului Târgu-Cărbuneşti şi ulterior, urmare a probatoriului administrat, au dispus reţinerea acestuia pe bază de ordonanţă de reţinere pentru comiterea infracţiunii de furt calificat”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Extinzând cercetările, poliţiştii au stabilit că acesta a fost ajutat la comiterea faptei, fără o înţelegere prealabilă, de către P.D.S., de 23 ani, din oraşul Târgu-Cărbuneşti.

„Cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore, P.I.M. pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, iar P.D.S., pentru infracţiunea de favorizare a infractorului. Ulterior, faţă de suspectul P.I.M. a fost dispusă măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile”, a anunţat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Poliţiştii continuă cercetările în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare a suspecţilor.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here