Cercetaţi pentru conducere sub influenţa alcoolului

352

Doi conducători auto, unul din Hunedoara, iar celălalt din Dolj, sunt cercetaţi de poliţiştii gorjeni după ce au fost prinşi conducând autoturisme pe drumurile din judeţ, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Unul dintre cei doi şoferi avea o concentraţie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele ambilor conducători auto au fost întocmite dosare penale.

Primul dosar penal a fost întocmit sâmbătă, pe numele unui bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiul Craiova, judeţul Dolj. Acesta a fost depistat în jurul orei 07:36 de poliţiştii Secţiei Poliţie Rurală Târgu-Cărbuneşti în timp ce conducea un autoturism  pe DE 79 Ţînţăreni, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. „Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus  la Spitalul Orăşenesc Filiaşi, judeţul Dolj, pentru recoltarea probelor biologice”, a anunţat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Şofer cu alcoolemie de peste unu la mie
Un alt conducător auto care s-a urcat mort de beat la volan a fost oprit la timp de poliţiştii rutieri duminică dimineaţa. Bărbatul avea o alcoolemie de peste unu la mie. „La data de 2 februarie 2014, ora 04:50, poliţiştii Serviciului Rutier au identificat în trafic pe M.G., de 45 ani, din municipiul Vulcan, judeţul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism pe str. Termocentralei din Târgu-Jiu, având o concentraţie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Tudor Vladimirescu”, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. În ambele cauze s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here