CE Turceni şi ArcelorMittal Galaţi, poluatori de top în UE, pe 2008

641
turceni-termoCombinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi şi Complexul Energetic Turceni figurează pe poziţiile 28, respectiv 29 în topul celor mai mari 30 de poluatori din UE în 2008, realizat de Comisia Europeană după nivelul emisiilor de dioxid de carbon.
Combinatul de la Galaţi a emis, anul trecut, 7,6 milioane de tone echivalent dioxid de carbon, în scădere cu 22,2% faţă de nivelul de 9,8 milioane tone din 2007, în timp ce termocentrala de la Turceni a produs 7,4 milioane tone de CO2, cu 9% mai mult ca în anul anterior, când a emis 6,8 milioane tone, potrivit datelor Comisiei Europene.

Cei „30 de murdari” au emis anul trecut în atmosferă 387,8 milioane de tone de dioxid de carbon, în scădere cu 1,9% comparativ cu 2007. Cel mai mare poluator din UE a fost centrala termoelectrică Belchatow din Polonia, controlată de compania de stat BOT Elektrownia, cu emisii de 30,9 milioane tone de CO2, în urcare cu 9%. Companiile de utilităţi din Germania, precum RWE, Vattenfall şi E.ON, apar cel mai des în listă, în timp ce termocentralele pe cărbuni sunt cei mai mari poluatori, generând cea mai mare parte a emisiilor.
Sorin MILCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here