CE Oltenia renunță la rable pentru 28 de mașini noi

340
????????????????????????????????????

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat în această săptămână listele cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus). Pe această listă se află doar Complexul Energetic Oltenia care va achiziționa pe programul Rabla 28 de mașini noi, dosarul fiind depus în octombrie în vederea aprobării. Suma primită este de 210.000 de lei.

Pe lista beneficiarilor persoane juridice, se regăseşte un singur beneficiar din Gorj, respectiv cea mai importantă societate din judeţ. Este vorba despre Complexul Energetic Oltenia. În această etapă, pentru Programul Rabla au fost acceptate 92 de dosare pentru 158 de autovehicule. Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 15 dosare pentru 24 de autovehicule, dintre care 17 pur electrice şi 7 electrice hibride. Pe lista cu persoanele juridice acceptate în program şi publicată zilele trecute pe site-ul AFM se regăseşte la poziţia a patra dosarul depus spre aprobare la AFM, în 18 octombrie 2017, al Complexului Energetic Oltenia. Acum, societatea este beneficiar cu drepturi depline al Programului Rabla – persoane juridice. CE Oltenia a obţinut din partea AFM o finanţare de 210.000 de lei pentru achiziţionarea a 28 de autovehicule. Tot în penultimele două liste publicate de AFM cu privire la persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla), se mai regăseşte şi o altă firmă din judeţul Gorj, SC Elsat, ce a obţinut o finanţare de 7.500 de lei pentru achiziţionarea unei noi maşini. De asemenea, o finanţare de 6.500 de lei a obţinut în luna octombrie şi BD Trendoptic 2014 SRL, iar SC Eurosport Trading SRL a primit din partea AFM suma de 19.500 de lei pentru cumpărarea a trei noi autovehicule. Persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto validaţi în Programele Rabla şi  Rabla Plus 2017. De asemenea, persoanele juridice interesate pot depune dosare de acceptare în cadrul Programelor Rabla şi Rabla Plus până la data de 30 noiembrie 2017.

Un dosar, respins de AFM
Pe una dintre listele publicate luna trecută de AFM, se regăseşte şi un solicitant din Gorj al cărui dosar nu a fost acceptat în cadrul Programului Rabla – persoane juridice. Este vorba de Ocolul Silvic Eparhial Gorj, al cărui dosar, depus în septembrie 2017, a fost respins de comisia de validare, din următoarele motive: formularul cererii de finanţare nu respectă Anexa 6, din Ghidul aferent sesiunii de depunere; lipsă adeverinţă/extras din registrul în care este înscris solicitantul, după caz, în original; lipsă actul de înfiinţare.
Izabella Molnar

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here