CE Oltenia nu a plătit de trei ani. Boza, aşteptat la discuţii. „E nemulţumire mare”

1121

Peste două sute de localnici din comuna gorjeană Roşia de Amaradia sunt duşi cu vorba de şefii din Complexul Energetic Oltenia. Compania trebuie să achite uzufruct pentru terenurile afectate de lucrările miniere. De trei ani, sătenii din Roşia de Amaradia nu au mai văzut un leu drept despăgubire, primind, în schimb, noi şi noi promisiuni. „E nemulţumire mare”, spune primarul Liviu Cotojman, care l-a invitat pe şeful CE Oltenia, Sorin Boza, să dea ochii cu oamenii şi să le ofere răspunsuri concrete.

Nici nu plătesc, dar nici nu redau terenurile în circuitul agricol! Este acuzaţia pe care autorităţile locale din Roşia de Amaradia o aduc şefilor din Complexul Energetic Oltenia.
„Să ştiţi că nemulţumirea e mare. CE Oltenia nu a reuşit nici până în ziua de astăzi să plătească uzufruct măcar pe un an din cei trei restanţă. La sfârşitul anului am încercat să fac chiar presiuni mediatice asupra CE Oltenia, în ideea de a se găsi o soluţie să ajutăm şi aceşti cetăţeni, care oricum nici nu mai primesc sume care să corespundă realităţii. Adică, sumele sunt foarte mici, care nu acoperă în totalitate cultura rezultată dacă respectivul teren ar fi fost muncit. Au fost cazuri când anumite terenuri au avut livezi, pomi fructiferi”, a declarat primarul Liviu Cotojman, la un post local de radio. Deşi problema e în curtea CE Oltenia, oamenii bat tot la uşa primarului pentru a se rezolva situaţia. Localnicii vor ca măcar de Paşti să aibă în buzunar o parte din banii cuveniţi.
„Cetăţenii vin aproape zilnic la primărie, alţii mă sună, şi mă roagă să insist la CE Oltenia ca de Paşte să le dea banii pe uzufruct, măcar pe un an”, susţine primarul, care deja a purtat discuţii cu managerul CE Oltenia, Sorin Boza.

Boza, faţă-n faţă cu nemulţumiţii
Primarul Liviu Cotojman speră să-l aducă în mijlocul oamenilor pe managerul CE Oltenia, Sorin Boza, care să le ofere răspunsuri clare la această problemă.
„Am avut o discuţie cu domnul Boza, a rămas să ne auzim luni la un nou telefon, în ideea de a programa o vizită a dumnealui la Roşia de Amaradia, săptămâna viitoare. Vrem să discutăm această problemă legată de uzufruct, să se găsească o soluţie imediată ca oamenii să intre în posesia sumelor necesare în urma negocierii pentru anul 2016 şi să planificăm negocierea pentru următorii doi ani, pentru că e o restanţă de trei ani”, mai afirmă Cotojman, care recunoaşte că ar vrea să pună în discuţie şi o eventuală redeschidere a perimetrului minier din zonă.
Primarul nu înţelege de ce nu se achită aceşti bani. Nu sunt sume mari care să creeze probleme de funcţionare Complexului Energetic Oltenia, adaugă Cotojman. „Nu ar fi asta o problemă, cred că nu se vrea. De aceea l-am invitat pe domnul Boza, să vină cu explicaţii concrete, să vină chiar cu echipa care coordonează această acţiune de acordare de uzufruct către cetăţenii care au terenurile închiriate la CEO şi la faţa locului, discutând cu cetăţenii, poate vom găsi o soluţie imediată de rezolvare a acestei situaţii”, a conchis primarul Liviu Cotojman.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here